Nieuwe lichting Doezelbosgidsen

  • Nieuwsbericht
  • 31 January 2014
Voor de derde keer op rij reikt het CVN Doezelbosdiploma's uit aan bewoners en gasten van Monnikenheide.

Nieuwe lichting Doezelbosgidsen

De eerste cursus Doezelbosgids ging van start in 2011 met vijf cursisten en de volgende in 2012 met zes. De nieuwste lichting Doezelbosgidsen bestaat uit drie kandidaten. Voor het nieuwe werkjaar 2014 staan er alweer vijf cliënten te popelen om de cursus te starten. 

De cursisten krijgen gedurende enkele maanden een opleiding van Kristien Menten, opvoedster in Monnikenheide, vrijwilligster bij Natuurpunt en bezielster van het Doezelbos.

Deze opleiding bestaat uit gemiddeld één uur theorie met picto-ondersteunde leerplaten en wordt afgewisseld met één uur buiten. Een deel van de cursus is op het gidsen zelf gericht, de andere lessen zijn breder natuur-educatief.

Nadat de cursisten voldoende kennis over het bos hebben vergaard, mogen ze in duo (een begeleider en een Doezelbosgids) bezoekers rondleiden langs een van de  Doezelbospaden. In 2013 hebben Veronique, Johan en Ann in totaal 275 bezoekers gegidst.

Nu ze geslaagd zijn in het afsluitend examen, krijgen ze hun diploma uit handen van Paul Stryckers, directeur van het Centrum voor Natuur- en milieueducatie, in aanwezigheid van hun familie, collega-gidsen en de pers (artikel in GVA). Enkele scholen, die regelmatig gebruikmaken van het Doezelbos, stuurden een afvaardiging van kleuters en kleuterjuf. Zij overhandigden zelfgemaakte werkjes aan de kersverse Doezelbosgidsen.  Onder de aanwezigen bevonden zich ook enkele Leonieten, dit zijn de  vrijwilligers die het Doezelbos mee hebben uitgebouwd en het enkele malen per jaar onderhouden en opknappen.

Voor informatie en reservatie van het Doezelbos kan je een bezoekje brengen aan de Doezelbospagina.

Naar de fotogalerij.

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november