Opstart nieuwe woning in Zandhoven

  • Nieuwsbericht
  • 13 June 2013
In de zomer opent Huize Monnikenheide een nieuwe woning Tehuis niet werkenden.

Opstart nieuwe woning in Zandhoven

Sinds 2012 bestaat het uitbreidingsbeleid van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) uitsluitend uit persoonsvolgende financiering. Cliënten krijgen een persoonlijke-assistentiebudget of een persoonsvolgende convenant en gaan zelf met hun contactpersoon op zoek naar een zorgaanbieder die een passende dienstverlening kan organiseren.

Op dit moment zijn er in Huize Monnikenheide reeds verschillende cliënten met een persoonsvolgende convenant of convenant na noodsituatie opgenomen. Maar nog vele nieuwe cliënten melden zich aan. Om aan deze cliënten een antwoord op hun zorgvraag te kunnen bieden, hebben we ervoor gekozen ons aanbod uit te breiden.

We zijn op zoek gegaan naar bijkomende huisvesting zodat de  bestaande woningen niet uit hun voegen barsten. We hebben een geschikte woning gevonden naast het Domein Hooidonk in Zandhoven, verscholen in het groen en krap 4 kilometer van Monnikenheide.

Het gaat om het voormalige klooster van de Paters Heilig Harten waarvoor we een huurovereenkomst hebben afgesloten met de Christelijke Mutualiteiten. Na enige schilder- en aanpassingswerken zullen de tien studio’s, elk met een woonruimte, slaapruimte en badkamer in juli in gebruik genomen kunnen worden.

We hebben ervoor gekozen één studio te reserveren als begeleidings- en inslaapkamer en een tweede als extra opvangmogelijkheid voor cliënten in een noodsituatie of met een tijdelijke opvangvraag.

De woning zal werken volgens de financiële en organisatorische modaliteiten van het tehuis niet werkenden, weliswaar met optimale benutting van de mogelijkheden die het domein Hooidonk en de lokale dienstverleners kunnen bieden.  We voorzien 24 uur permanentie met inslapende nacht. Ook zullen we ter plaatse een dagbestedingsaanbod uitwerken, waaraan ook andere gebruikers kunnen deelnemen.

Wil je meer informatie neem dan contact op met de sociale dienst, telefonisch op nummer 03-311 77 67 of via email.

We zoeken nog vrijwilligers!

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november