Update - Wat betekent Persoonsvolgende Financiering voor jou?

  • Nieuwsbericht
  • 19 September 2016
VAPH organiseert provinciale infosessies inzake Persoonsvolgende Financiering (PVF) voor meerderjarige personen met een handicap die vandaag al zorg en ondersteuning krijgen.

Update - Wat betekent Persoonsvolgende Financiering voor jou?

Op 1 januari 2017 maakt de zorg voor personen met een beperking de omslag naar een persoonsvolgende financiering.

Elke cliënt die nu reeds intensieve ondersteuning krijgt in een voorziening, zoals Monnikenheide, zal op dat moment overgaan naar een persoonsvolgend budget dat gebaseerd is op de aard en frequentie van ondersteuning (het feitelijk zorggebruik) én op zijn of haar zorgzwaarte. Dit budget geeft de cliënt het instrument om de regie over zijn zorg meer in eigen handen te nemen.

Provinciale infosessies 

Het VAPH en de bijstandsorganisaties absoluut vzw, alin vzw en Onafhankelijk Leven vzw organiseren vanaf eind oktober 2016 provinciale infosessies voor meerderjarige personen met een handicap die vandaag al zorg en ondersteuning krijgen. Tijdens deze infosessies zullen de gebruikers geïnformeerd worden over de nieuwe bestedingsregels

Inschrijven voor deze informatiesessies kan vanaf 29 september, via de webpagina 'Infosessies ‘Starten met uw persoonsvolgend budget’. Je vindt op deze webpagina ook informatie over de verschillende data en locaties.

Vanaf september worden de eerste persoonsvolgende budgetten uitbetaald voor meerderjarige personen met een handicap. Bij de toekenning van de budgetten gaat prioriteit naar de automatische toekenningsgroepen, zoals nood- en spoedsituaties.

Meer informatie over het besteden van het persoonsvolgend budget, kan je ook lezen op het nieuwe webluik 'Hoe een persoonsvolgend budget besteden?'

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november