Monnikenheide Feest! Puzzelfeest!

  • Nieuwsbericht
  • 29 September 2014
De regen en koude moesten wijken, de zon kwam er door en Monnikenheide feest! ging van start mét mooi nazomerweer.

Monnikenheide Feest! Puzzelfeest!

Zondagvoormiddag 21 september zag het weer er niet goed uit. Rond 12 uur viel nog een stevig bui. Maar dat was dan gelukkig ook de laatste. De regen en koude moesten wijken, de zon kwam er door en Monnikenheide feest! ging van start mét mooi nazomerweer.

Ons gelegenheidsrestaurant was weer volledig uitverkocht. Ruim 450 bezoekers genoten van lekkere kalfsstoverij of verse zalm met frietjes. De bediening, keukenorganisatie en omkadering liepen gesmeerd.

De prachtige puzzelstukken die de woningen, de huizen en het dagcentrum gemaakt hadden, trokken alle aandacht en werden naar waarde geschat. De veiling van deze stukken bracht meer dan 1.000 euro op. De bezoekers die naast een kunstwerkpuzzelstuk grepen konden voor 5 euro een sleutelhanger kopen in de vorm van een puzzelstukje mét Monnikenheide-logo. De verzamelde middelen zetten we in voor de bouw van een nieuwe Rode Roos in het voorjaar van 2015.

Kinderen amuseerden zich op de Vlaamse kermis, de draaimolen en op de rug van Ivo. De biertent, het zoet café, de pannenkoekenbak, de ijsjeskraam en de frituur draaiden weer een hele namiddag op meer dan volle toeren.

Op het plein werd er volop gedanst door de dansgroep van de dagbesteding en het Dagcentrum. Het koor en de muziekgroep maakten ter ere van de feesten een puzzellied. De Schorre (en een van onze bewoners) zorgden voor een gezellige rock-and-roll namiddag tot ver na 18 uur. Ondertussen waren de met lekkers en moois gevulde werkweek-, akker- en dagcentrumkraam al lang uitverkocht.

Hoewel het weer zondagochtend niet veel goeds voorspelde, werd het toch een zeer geslaagde editie. Via de reacties en de blije, geïnteresseerde, verwonderde gezichten van vele bezoekers, bewoners en gasten weten we dat het voor hen een fijne zondag was op Monnikenheide feest!

We willen iedereen die meewerkte of kwam helpen – collega’s, ex-collega’s, vrijwilligers, families, bevriende organisaties, van harte willen danken voor hun aandeel in dit bijzonder fijne Monnikenheide feest!

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november