Kurkatelier ontvangt subsidie Nationale Loterij

  • Nieuwsbericht
  • 24 April 2014
Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) overhandigde in naam van de Nationale Loterij een mooi bedrag aan de sociale werkplaats De Vlaspit en het kurkatelier van Huize Monnikenheide voor hun gezamenlijke kurkproject.

Kurkatelier ontvangt subsidie Nationale Loterij

Het kurkatelier van Huize Monnikenheide werkt sinds geruime tijd samen met de sociale werkplaats ‘De Vlaspit’ uit Scherpenheuvel. Samen zijn wij verantwoordelijk voor het grootste deel van de kurkrecyclage in België. Door de introductie van de merknaam ‘Recycork’ willen we onze vermalen kurk sterker positioneren in de markt van isolatiematerialen.

De Vlaspit diende, ondersteund door Huize Monnikenheide, een subsidiedossier in bij de projectoproep Duurzame Ontwikkeling van de Nationale Loterij. Voor deze projectoproep werden maar liefst 125 projecten ingediend, waarvan uiteindelijk 44 projecten werden weerhouden door de jury. De Nationale Loterij maakte  voor de weerhouden projecten 1,9 miljoen euro vrij.

Om in aanmerking te komen moesten de projecten concrete en blijvende resultaten beogen op het vlak van duurzame ontwikkeling en dit op ecologisch, sociaal of economisch vlak. Onder de laureaten bevonden zich onder meer ook Bond Beter Leefmilieu, het festival van Dranouter, Vogelbescherming Vlaanderen, de Klimaatcoalitie en Natuurpunt.

De Vlaspit en Huize Monnikenheide ontvingen een subsidiebedrag van 67.000 euro, een zeer welkome financiële boost voor ons steeds groeiende kurkatelier.

Naar het kurkatelier

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten