Oewist speelt nog steeds toneel

  • Nieuwsbericht
  • 17 August 2017
Onder de vlag ‘Oewist’ speelt Monnikenheide al meer dan 3 jaar toneel. Spelers en medewerkers beleefden de afgelopen jaren vele mooie momenten.

Oewist speelt nog steeds toneel

Onder de vlag ‘Oewist’ speelt Monnikenheide al meer dan 3 jaar toneel. Spelers en medewerkers beleefden de afgelopen jaren vele mooie momenten. Het samen vorm geven aan een nieuw verhaal dat je zelf mee kan bepalen, heeft ruimte gecreëerd voor vele gasten om nieuwe talenten aan te boren die ze enkel via theater tot ontplooiing konden brengen. Oewist gaat daarom verder en startte dit voorjaar met workshops rond verschillende facetten van de theaterkunst. De spontaneïteit van de gasten gaat hand in hand met de ervaring van de docenten die de workshops vorm geven.

Jij en ik, bewegen en klinken samen tot wij

Els Beuls mocht de spits afbijten met haar workshop ‘Jij en ik, bewegen en klinken samen tot wij’. Een groep van 18 mensen met en zonder beperking experimenteerden met beweging op de klanken van uiteenlopende muziekjes. Klassiek of modern, instrumentaal of vocaal,… met een hele jukebox en een brede glimlach heette Els iedereen welkom.

Licht en decor

De tweede workshop draaide om theater maken met licht en decor. Deze workshop werd gegeven door Dirk Ceulemans, al jaren actief in theater als lichttechnieker en -ontwerper voor theater-, musical- en dansproducties. Hij is verbonden aan ‘Opendoek’ als coach en docent waar hij verschillende theatergroepen begeleidt. Eveneens geeft hij lichtcursus in de regieopleiding aan de Academie van Lier. Licht is voor hem een wezenlijk onderdeel van een voorstelling. Licht tekent mee het verhaal, de beweging, de hartslag…

Zomer-dag-kamp

De week van 21 augustus brengt  4 docenten, Arne, Elena, Ria en Adriaan,  samen in een ‘zomerdagkamp’. Vier dagen lang, van 8.30 tot 15.30,werken de cursisten met geluid, beeld en tekst. Na 4 dagen lang spelen, onderzoeken en ontdekken, brengen ze op donderdag 24 augustus een toonmoment. Iedereen is welkom om 14 uur.

Het zelfvertellende verhaal

In de derde workshop gaat Gert Boeckx op zoek naar verhalen. Alles heeft een verhaal. Iedereen heeft een verhaal. De  groep ontdekt  verhalen uit zichzelf, verhalen uit elkaar, verhalen met woorden, verhalen zonder woorden. Ze spelen verhalen en worden stukje per stukje meer zelf een verhaal. Een zelfvertellend verhaal.

Nieuwsgierig? Schrijf je dan nog snel in! De eerste sessie van deze workshop begint op 20 september.

Improvisatie

Voor de vierde workshop ‘Improtheater’ hebben we niemand minder dan Ann Claes, freelance actrice en improvisatieactrice. Ze heeft verschillende gast- en bijrollen gespeeld in Belgische tv-reeksen, zoals Professor T, #hetisingewikkeld, Gent-West, Vermist, Wat als?, Safety First, Advocaat van de Duivel, Vlaamse Streken, Magazinski, Familie, Fans,… en in de langspeelfilm Safety First the Movie.

Deze workshop start op 8 november. Ook hier kan je nog voor inschrijven.

ZOET

Wordt verwacht: workshop ‘Zoet’… Zoete verhalen vertellen met woorden, zoete verhalen vertellen met je gezicht, zoete verhalen vertellen met je lichaam. In deze workshop vertel je al dansend een verhaal.

Docente voor deze workshop is Jolien Michielsen. In 2014 richtte ze samen met haar collega Evelyne Van Hecke de vzw Moving Ground op. Met haar gezelschap maakte ze verschillende performances. Ze is onder andere ook docente bij Ballet- en Dansschool Niké vzw, die optraden in de eerste voorstelling “Oewist?”.

Slotstuk

In de loop van 2018 zullen alle vergaarde vaardigheden uit de theaterworkshops en het zomerkamp gebundeld worden tot één gloednieuwe, schitterende voorstelling onder leiding van onze trouwe en welbekende regisseur Arne Baeck.

Nieuws

Nieuwsbericht
Bouwen op Monnikenheide-Spectrum
Nieuwsbericht
Van sigaren naar kurk
Nieuwsbericht
De grote verhuis
Nieuwsbericht
SPIE-ken in het Doezelbos