Opening De Bast met frietjes en cava

  • Nieuwsbericht
  • 24 April 2017
Feestelijke opening van De Bast, een woonproject met 14 studio's voor mensen met een beperking in het midden van de dorpskern van Malle.

Opening De Bast met frietjes en cava

Woonproject De Bast kwam tot stand in samenwerking met Van Roey Vastgoed en de sociale woningmaatschappij De Ideale Woning. De nieuwbouw omvat 4 appartementen met 1 slaapkamer voor sociale huurders en 14 studio’s met gemeenschappelijke ruimtes voor mensen met een beperking, met ondersteuning door Monnikenheide.

Het woonproject situeert zich in de dorpskern en kadert binnen een publiek-private samenwerkingsproject van de gemeente Malle. In een eerdere fase werd onder meer een nieuwe bibliotheek gebouwd met daar bovenop sociale en bescheiden huurwoningen.

De Bast is een voorbeeld van samenwerking tussen woon- en welzijnsactoren. Het kadert in het streven naar vermaatschappelijking van de zorg en inclusief wonen. Mensen met een beperking krijgen de mogelijkheid om zelfstandig te gaan wonen. Sociale huisvesting is een belangrijk element om het wonen betaalbaar te houden voor mensen met een beperking. Doordat de bewoners rechtstreeks huren bij De Ideale Woning, kan Monnikenheide zich focussen op haar kerntaak, nl. het begeleiden en ondersteunen van mensen met een beperking.

In een aangenaam feestdecor met tentjes, rode loper, drankjes en zorgvuldig bereide hapjes maakten de bezoekers kennismaken met de bewoners. Na de gebruikelijke (door directie en burgemeester) en minder gebruikelijke speeches (door bewoner Bart) knipte bewoner Joris het lint door onder veel camera-geflits.

De bewoners toonden hun studio’s, elk ingericht naar eigen smaak en wensen aan iedereen die wou. Ook de buren konden een kijkje nemen. Rond half zes lokten de geuren van versgebakken frietjes de bezoekers naar buiten om gezellig samen frietjes te eten.

Zonder twijfel hebben de bewoners de eerste maanden al goed ingezet en wonen ze er graag.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten