Jij en ik, bewegen en klinken samen tot wij

  • Nieuwsbericht
  • 30 March 2017
Begin maart startte de eerste workshop van het Theaterproject Oewist. Lees hier de ervaringen van een deelnemer.

Jij en ik, bewegen en klinken samen tot wij

De eerste workshop van Oewist is van start gegaan! hieronder de ervaringen van een deelnemer.

Docente Els Buels neemt ons, een groep van 18 mensen met en zonder beperking, mee op de klanken van uiteenlopende muziekjes en brengt ons in beweging. Op klassiek of modern, instrumentaal of vocaal,… met een hele jukebox en een brede glimlach heet Els ons allemaal welkom.

We beginnen voorzichtig: we zitten op een stoel, wiegen heel zachtjes heen en weer, ontspannen en bewegen mee met de muziek. We bewegen elk op zich, of worden tegenover elkaar gezet. We spelen met elkaar of naast elkaar en proberen ook samen als groep te bewegen.

Ieder danst en zingt volgens zijn mogelijkheden. Wie minder beweeglijk is, kan genieten van de bewegingen van de anderen en wordt hierdoor bewogen, letterlijk of figuurlijk. Els beweegt met veel enthousiasme tussen ons allen. We brengen ook elkaar in beweging door elkaars bewegingen te herhalen, na te bootsen, uit te vergroten,…

In de derde sessie mag het al wat gekker zijn. We zetten maskers en hoeden op, trekken de gekste bekken of zoeken vreemde bewegingen uit. We liggen te dansen op de grond, lopen door de ruimte en  dansen met een stoel. We verleggen onze grenzen met kattengejank en spelen met elkaar.

We wisselen af tussen muziek en stilte, bewegen en kijken, … Onze creativiteit wordt aangesproken en de kleine of grote bewegingen van de ander, wat er samen gebeurt of tussen mensen,  leveren ons pareltjes van ontroering.

Naar de foto's van de tweede workshop

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november