De Bast: van Zoersel naar Malle

  • Nieuwsbericht
  • 02 February 2017
Enkele weken geleden verhuisden negen cliënten van Monnikenheide naar het nieuwe woonproject De Bast in Malle.

De Bast: van Zoersel naar Malle

De Bast maakt deel uit van de site De Notelaar in het centrum van Oostmalle.  De 14 ruime studio's, met huiselijke gemeenschappelijke ruimtes, hebben ieder een oppervlakte van 30 m² en beschikken over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, een kitchenette en een leef- en slaapgedeelte met TV en internetaansluiting.

Monnikenheide gaf 9 van haar huidige cliënten de mogelijkheid om nog zelfstandiger en centraler in een dorpskern te gaan wonen. Inclusie en integratie krijgen zo nog meer kans.  

De overige studio’s worden betrokken door mensen met een beperking via het aanbod Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Voor hen biedt Monnikenheide enkele uren per week ondersteuning bij het zelfstandig wonen.

De verhuis naar De Bast vond intussen plaats. De nieuwe bewoners en het nieuwe begeleidersteam moeten na een prille 2 weken nog verder hun draai vinden. Er zijn nog wat technische problemen die eigen zijn aan de eerste dagen in een nieuwe woning en die de huisbaas nog zal oplossen. 

Belangrijk zijn de positieve geluiden van de bewoners over het wonen in Malle:

Het is hier een leuke sfeer en groep. De maaltijden duren soms te lang, waardoor het afwasmachine te laat klaar is. Als men doucht is de badkamer nat omdat de douchegordijnen te kort zijn. De begeleiding heeft nog veel te regelen. Het eten is wel lekker klaargemaakt door de mensen van thuishulp.  Voor iedereen was het in het begin wat zoeken en er waren in het begin wel wat prikkels die wat stress bezorgden. De begeleiding doet echt wel haar best om ons zo goed mogelijk op te vangen. Ze hebben nog veel werk om alles tip top in orde krijgen. We willen jullie helpen met wat last van jullie schouders te nemen! Dat is zeer belangrijk. 

Groetjes van Jessica en Teun

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november