Feestelijke opening van De Eiken

  • Nieuwsbericht
  • 31 January 2017
Eric, Carl, Roger, Gust, Christine, Dany, Gusta, Thomas, Glenn en Fons wonen sinds 7 november 2016 in De Eiken en voelen zich er al goed thuis. De feestelijke opening op vrijdag 27 januari was de kers op de taart.

Feestelijke opening van De Eiken

Eric, Carl, Roger, Gust, Christine, Dany, Gusta, Thomas, Glenn en  Fons wonen sinds 7 november 2016 in De Eiken en voelen zich er al goed thuis. De feestelijke opening op vrijdag 27 januari was de kers op de taart. 

Roger leidde met trots de pers en genodigden rond in de woning. Christine vond de bubbels best wel lekker en Dany verschanste zich achter een receptietafel om op zijn gemak de hapjes te verorberen. 

Directeur Kris hield een warme -en voor Fonske een vermoeiende- speech die met veel geestdrift werd onthaald door Eric. Gust keek toe en zag dat het goed was. 

Alle genodigden, waaronder de familie van de bewoners, afgevaardigden van de gemeente Zoersel, de architecten, de aannemers, de sponsors, de pers en de begeleiding, hebben samen De Eiken geopend. Niet door een lint door te knippen, niet door ballonnen te laten vliegen maar door de 10 bewoners een heel gelukkig leven in De Eiken toe te wensen door uit volle borst “Lang zullen ze leven” te zingen. 

Zonder volgende personen of instanties zou de bouw van De Eiken bij papieren plannen gebleven zijn. We zijn hen zeer dankbaar: 

  • Mevrouw Van Hout en mevrouw Willemsen, beiden lieten een deel of heel hun vermogen na aan Monnikenheide.
  • Twee mensen met een groot hart die elk een zeer betekenisvol bedrag schonken.
  • De Stichting Belpaire schonk een mooie som waarmee we de keuken en al haar toestellen konden voorzien. 
  • Het Palingfestival uit Mariekerke en Kiwanis Zandhoven
  • De 3 jaarlijkse evenementen, nl. de Monnikenkwis, de Monnikenjogging en Monnikenheide feest!, gedragen door ouders, vrijwilligers en medewerkers.
  • Alle kleinere en grotere sponsors van de afgelopen jaren.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten