Maxi Malle in De Werkplaats

  • Nieuwsbericht
  • 20 October 2016
De openbedrijvendag Maxi Malle was voor De Werkplaats een groot succes!

Maxi Malle in De Werkplaats

Op zondag 2 oktober organiseerde de gemeente Malle een open bedrijvendag. Samen met 6 andere bedrijven uit de gemeente Malle opende de dagbesteding van Monnikenheide de deuren van De Werkplaats.

Zo’n 450 bezoekers volgden een afgebakende wandelroute langsheen de verschillende demonstratiestandjes en konden vragen stellen aan de begeleiders Gert, Ria, Tinne, Dorien en Becky.

In de voormiddag vertegenwoordigden Carina, Dirk en Hilda het Kurkatelier. Dirk  liet het publiek met veel show zien hoe onze maalmachine werkt. Carina en Hilda toonden hun beste sorteertalenten.
Na de middag losten Quan, Kenny en Roos de ochtendploeg af. Quan en Kenny zetten zich op de eerste rij om de mensen te laten zien wat het verschil is tussen plastic kurk en natuurkurk. Terwijl Roos de maalmachine bediende.

In het semi-industrieel atelier kwam in de voormiddag het werk voor Cool4pets aan bod. Ronny, Stijn, Joost en Ilse lieten alle stappen zien die  ze uitvoeren om konijnenoren te verpakken. Na de middag lag de focus op het plooien van pralinedoosjes voor zorgverblijf Hooidonk en op het maken van foldertjes voor kinderboerderij Groenhof. Riccardo, Nico en Linda toonden met welke  snelheid zij doosjes en folders kunnen plooien.

De vele vrijwilligers zorgden voor een gezellige omkadering. Leo en Maï (eigenaars van de werkplaats) en de vrijwilligers van NEOS zorgden voor de opbouw van een prachtige toog  waar ze o.m. drankjes en koekjes uit de Monnikenheide-bakkerij verkochten.

Het enthousiasme van de cliënten, begeleiders en vrijwilligers zorgde voor een prachtige dag.

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november