Een eigen woonplek in Malle

  • Nieuwsbericht
  • 23 April 2015
Aannemer Van Roey zette reeds de ruwbouw neer van het bouwproject op de site van De Notelaar in Oostmalle.

Een eigen woonplek in Malle

Aannemer Van Roey laat het bouwproject op de centraal gelegen site van De Notelaar in Oostmalle snel vooruit gaan. Op korte tijd verscheen de ruwbouw die de structuur vormt voor 14 ruime studio's, met huiselijke gemeenschappelijke ruimtes. Iedere studio zal een oppervlakte hebben van 30 m² en beschikken over een eigen ruime badkamer met douche, toilet en wastafel, aansluitingen voor een kitchenette en een leef- en slaapgedeelte met TV en internetaansluiting.

De comfortabele studio’s zullen tegen een betaalbare prijs aangeboden worden aan mensen die nood hebben aan woonondersteuning. Monnikenheide zal de pedagogische begeleiding voorzien.  Samen met de inzet van ouders, familie, buren en lokale zorgpartners zal het project uitgroeien tot een fijne, hedendaagse thuis voor de 14 bewoners, net zoals Monnikenheide dat de voorbije jaren al deed met de andere 3 inclusieve woonprojecten in Zoersel.

We verwachten dat de studio’s instapklaar zullen zijn in het voorjaar van 2016. Er zijn nog een aantal studio’s beschikbaar voor personen met een beperking met een persoonsvolgend budget van de Vlaamse Overheid.

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november