Afgewerkte projecten

Met het bouwproject 'Monnikenheide (ver)bouwt aan zorg' pasten we gebouwen aan en bouwden we bij, om aan de hedendaagse begeleidingsvragen van mensen met een verstandelijke beperking te kunnen blijven beantwoorden, vandaag en in de toekomst.

Monnikenheide (ver)bouwt aan zorg

Woonerf Monnikenbos

In juni 2017 startte Monnikenheide met het verbouwen van ‘Monnikenbos’. Drie jaar later zijn alle woningen in het woonerf Monnikenbos afgewerkt en zijn alle kamers bezet. 

Het woonerf bestaat uit 3 vrijstaande woningen met telkens 9 plaatsen en 1 gebouw voor ondersteunende diensten en dagcentrum De Klaver.

De Eiken

Op 7 november 2017 trokken 9 bewoners in deze comfortabele en aangename woning.

Samen met de omgevingsaanleg rond deze nieuwe woning werd ook een nieuw toegangspad aangelegd vanuit het midden van de parking. Het domein is nu meer rechtstreeks toegankelijk en makkelijker te bereiken.

Huizen in het dorp

Het Huis aan ’t laar, het Huis aan de kerk en het Huis aan de Voorne zijn 3 inclusieve woonprojecten in het dorp van Zoersel. We ontvingen geen subsidies om deze drie huizen te bouwen. We slaagden telkens toch in onze opzet op basis van een lening en de steun van zeer vele kleine en grote sponsors.

Vandaag ondersteunen we 31 mensen met een verstandelijke handicap in een aangename, warme thuis waar de mate van zorg is aangepast aan hun vraag en zoveel mogelijk gericht op de samenleving.

Zorgwoning op het domein - de Zonnebloem

In 2009 bouwden we op ons domein de Orangerie met 4 woonplekken om tot een mooie hedendaagse zorgwoning voor 9 bewoners. We konden dit project aanvatten met overheidssubsidies, maar bijna 20% van het bouwbudget moesten we zelf bijeenbrengen. We konden rekenen op de steun van velen om de rekening sluitend te maken. In mei 2010 opende de Zonnebloem haar deuren voor 9 bewoners, van wie bijkomend 5 mensen met een diepe verstandelijke handicap en bijkomende zorgvragen; mensen die al lang op ondersteuning wachtten.