Vorige projecten

Aan wat besteden we al jullie sponsorgeld, legaten en giften?

Monnikenheide (ver)bouwt aan zorg

Dierenpark

Het dierenpark wordt volledig ontsloten voor rolstoelgebruikers, zodat ook zij op een veilige en comfortabele manier tot bij alle dieren kunnen geraken. Sommige dieren krijgen een nieuw verblijf en ook de afsluiting wordt overal vervangen zodat het onderhoud in de toekomst minder intensief is.

Woonerf Monnikenbos

In juni 2017 startte Monnikenheide met het verbouwen van ‘Monnikenbos’. Drie jaar later zijn alle woningen in het woonerf Monnikenbos afgewerkt en zijn alle kamers bezet. 

Het woonerf bestaat uit 3 vrijstaande woningen met telkens 9 plaatsen en 1 gebouw voor ondersteunende diensten en dagcentrum De Klaver.

De Eiken

Op 7 november 2017 trokken 9 bewoners in deze comfortabele en aangename woning.

Samen met de omgevingsaanleg rond deze nieuwe woning werd ook een nieuw toegangspad aangelegd vanuit het midden van de parking. Het domein is nu meer rechtstreeks toegankelijk en makkelijker te bereiken.

Tuinproject

Om in te spelen op de verschillende noden van onze bewoners, zoals beweging, begrenzing en privacy, startten we het tuinproject.  Per (duo)woning wordt een tuintje aangelegd, afgebakend met natuurlijke materialen en met - zoveel mogelijk - behoud van het open karakter van het domein Monnikenheide.

Dankzij de gulle giften die we mochten ontvangen, kreeg het tuinproject groen licht. Bomen werden gesnoeid en dode takken verwijderd en afsluitingen en poortjes werden geplaatst. Nu kunnen de jongere bewoners naar hartenlust buiten spelen en de ouder wordende, soms dementerende bewoners een knus en veilig hoekje vinden in de gezonde buitenlucht.

Huizen in het dorp

Het Huis aan ’t laar, het Huis aan de kerk en het Huis aan de Voorne zijn 3 inclusieve woonprojecten in het dorp van Zoersel. We ontvingen geen subsidies om deze drie huizen te bouwen. We slaagden telkens toch in onze opzet op basis van een lening en de steun van zeer vele kleine en grote sponsors.

Vandaag ondersteunen we 31 mensen met een verstandelijke handicap in een aangename, warme thuis waar de mate van zorg is aangepast aan hun vraag en zoveel mogelijk gericht op de samenleving.

Zorgwoning op het domein - de Zonnebloem

In 2009 bouwden we op ons domein de Orangerie met 4 woonplekken om tot een mooie hedendaagse zorgwoning voor 9 bewoners. We konden dit project aanvatten met overheidssubsidies, maar bijna 20% van het bouwbudget moesten we zelf bijeenbrengen. We konden rekenen op de steun van velen om de rekening sluitend te maken. In mei 2010 opende de Zonnebloem haar deuren voor 9 bewoners, van wie bijkomend 5 mensen met een diepe verstandelijke handicap en bijkomende zorgvragen; mensen die al lang op ondersteuning wachtten.

Dagelijks het verschil maken

Een nieuwe serre op de akker om in het voorseizoen plantjes te poten, een minibus om er eens op uit te trekken, een bijkomende fietsenstalling voor tandems en driewielers, een nieuwe oven voor het bakatelier, een in hoogte verstelbare werktafel voor het atelier van de groentenverwerking, …  Allemaal kleine elementen die toch een directe en voelbare impact hebben op het leven van onze cliënten. We konden ze realiseren met de ondersteuning van de vele vrienden van Monnikenheide.