Sport

Wij blijven graag in beweging, dat is goed voor onze mobiliteit en coördinatie, maar zeker ook voor ons welbevinden. Bewegen is gewoon tof! Daarom bieden we onze bewoners en dagcentrumcliënten heel wat beweegmogelijkheden aan.

Sport

Onze begeleiders bieden een uitgebreide waaier van sportieve activiteiten aan zoals fitness, badminton, dansen, wandelen, zwemmen, paardrijden, netbal, atletiek, boccia, tafeltennis, fietsen, Sherborne en bocce.

Fietsen

In Monnikenheide-Spectrum gaan we bijna dagelijks fietsen. Op een gewone fiets, tweewieler, driewieler, duofiets, tandem, elektrische fiets, ... Ook voor jou hebben we een gepaste fiets. Samen met onze begeleiders en vrijwilligers fiets je door bossen, weiden en tussen de huizen. Onderweg komen we veel mensen tegen.

Mag het iets meer zijn voor jou? Gaat het niet snel genoeg? Onze snelle fietsers zijn moeilijk bij te houden. Er wordt hard getraind op sprints, maar ook veldrijden en mountainbiken komt aan bod. Zo word je klaargestoomd om deel te nemen aan G-koersen in de buurt. 

Sherborne

Sherborne is een therapie waarbij men het bewust worden van de eigen bewegingsmogelijkheden wil uitbreiden. Dit leidt uiteindelijk tot een groter zelfvertrouwen en geloof in de eigen mogelijkheden. Individuele oefeningen wisselen af met oefeningen in groep en met de begeleider. Veiligheid en voorspelbaarheid zijn hierin belangrijke factoren.

Netbal

Monnikenheide-Spectrum zit in de netbalcompetitie met maar liefst 6 netbalploegen. In de loop van het jaar spelen onze ploegen regelmatig tegen andere voorzieningen uit de buurt. Ieder jaar nemen we deel aan de Nekarea in Brasschaat, dat zijn de finaledagen van de competitie.

Paardrijden

Elke donderdag zet manege Stal Ruitershof in Achterbroek haar deuren open voor onze ervaren ruiters. Ze oefenen dan hun dressuurproeven. 

Ben je iets minder wedstrijdgericht maar hou je gewoon van paarden en zou je ze altijd willen knuffelen? Ook dat kan. Bij het therapeutisch paardrijden leer je om op een correcte manier om te gaan met een paard, je leert het paard te borstelen, op te zadelen, ... 

Bocce

Bocce, een balsport die wat gerelateerd is aan petanque, is een discipline van Special Olympics Belgium. Het spel wordt gespeeld door 2 spelers die het tegen elkaar opnemen.

Boccia

Boccia lijkt wat op bocce maar hier spelen 2 ploegen van 6 spelers tegen elkaar. In tegenstelling tot bocce spelen ze met zachte ballen.

We hebben nog plaatsen vrij!

Neem gerust contact met ons op, wij staan open voor al jouw vragen. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat.

Contacteer ons