Vrijwilligerswerk bij Monnikenheide-Spectrum

Zet je jezelf graag in voor anderen? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

"Ik verdien misschien geen cent met het werk dat ik doe, maar de liefde en de dankbaarheid die ik krijg van al die mensen is onbetaalbaar."  
Robert, wandel- en fietsvrijwilliger

In Monnikenheide-Spectrum trachten we al onze cliënten warm en professioneel te begeleiden. Helaas is het voor de begeleiders niet mogelijk om op alle persoonlijke verlangens van cliënten in te gaan. Daarom doen wij een beroep op vrijwilligers. Daarnaast is het dankzij vrijwilligers mogelijk ons aanbod van groepsactiviteiten en -ateliers heel ruim te houden.

Vrijwilligers maken een wandeling met cliënten, gaan mee op uitstap, begeleiden mee activiteiten (houtatelier, muziek, fietsen...), ondersteunen feestelijke evenementen, begeleiden cliënten naar hobby's (dansles, vissen,...), onderhouden het Doezelbos, doen administratie,… kortom zij ondersteunen de cliënten op de manier die voor hen best past.

De invulling verschilt lichtjes tussen Monnikenheide en Spectrum; neem gerust contact op om de mogelijkheden te bekijken en af te stemmen op je interesses en beschikbaarheid.

Momenteel zijn we ook nog op zoek naar mensen die in de regio rond Zoersel regelmatig het vervoer op zich kunnen nemen van onze bewoners naar hun werkplek waar ze begeleid werk doen, naar hun sportvereniging, hun therapie, een familiebezoek... Dit kan bijvoorbeeld een wekelijkse of tweewekelijkse afspraak zijn, of een paar keer per week, volgens uw beschikbaarheid. Uw kosten worden uiteraard vergoed.

Af en toe mogen wij ook bedrijfsteams ontvangen die gedurende een dag bij ons de handen uit de mouwen steken bij grotere praktische klussen. Neem gerust contact op als u hierin interesse hebt.

Wist je dat we ook al lange tijd buitenlandse vrijwilligers ontvangen? Monnikenheide-Spectrum is een van de oudste Belgische partners van ASF. Sinds 1983 verwelkomen we elk jaar een nieuwe vrijwilliger die voor een heel jaar onze werking komt ondersteunen. ASF Vredesdienst België organiseert vrijwilligerswerk voor Duitse jongeren, die voor een periode van 12 maanden in België komen wonen en werken. ASF maakt deel uit van het netwerk van het European Solidarity Corps.

In 2023 viert ASF zijn 60-jarige bestaan. Onder meer Dora, 'onze' vrijwilligster, werd bij die gelegenheid geïnterviewd. U vindt hierover hier en hier artikels (in het Duits).

Ook interesse om vrijwilliger te worden bij Monnikenheide-Spectrum?

Mail naar monnikenheide-spectrum@emmaus.be of vul hier je gegevens in.

Vrijwilligers aan het woord
Meer lezen
Vacature vrijwilliger fietsclub
Meer lezen
Vacature vrijwilliger vervoer
Meer lezen
Vacature vrijwilliger individuele begeleiding
Meer lezen