In het dorp

Een goede balans tussen zelfstandigheid en begeleiding in een trendy woonomgeving vlakbij winkels, openbaar vervoer, ...

In het dorp

Vanuit een goed evenwicht tussen zelfstandigheid en begeleiding wordt met jou bekeken bij welke aspecten van het dagelijkse leven je ondersteuning nodig hebt. Je neemt zo veel mogelijk - en naar eigen wensen en vaardigheden - deel aan het maatschappelijke leven, maar je kan ook deelnemen aan dagbestedingsactiviteiten en evenementen georganiseerd door Monnikenheide-Spectrum.

De Bast

Bewoners van de Bast leven heel zelfstandig. Ieder heeft een eigen studio en badkamer. De studio’s zijn verdeeld over 2 leefgroepen met elk een gezamenlijke leefruimte, keuken en badkamer. De Bast ligt in het midden van het dorp van Oostmalle en biedt zo iedere bewoner optimale kansen om zo veel mogelijk deel te nemen aan het maatschappelijke leven, o.a. via geïntegreerde tewerkstelling bij gemeentediensten, deelname aan initiatieven voor vrijetijdsbesteding,…

Huis aan 't laar

Huis aan 't laar bevindt zich naast het domein Monnikenheide in Zoersel en is een woning voor 17 personen met een verstandelijke beperking, ingedeeld in 2 leefgroepen. De bewoners worden op alle levensdomeinen ondersteund waar nodig, maar maken zo veel mogelijk gebruik van de gewone samenleving.

Huis aan de kerk

Het huis aan de kerk biedt een thuis aan 7 bewoners pal in het centrum van Zoersel. De bewoners vormen een grote familie waar ieder zijn eigen plekje heeft. Het is ook een groot huishouden met de bijbehorende taken die iedereen, naargelang de mogelijkheden, helpt uit te voeren. 

De Dijk en de Kade

De Dijk en de Kade zijn kleinschalige woonprojecten in de dorpskern van Gooreind. Voor de 7 bewoners van de Dijk is 24/7 begeleiding aanwezig, maar voor extra ondersteuning wordt er een beroep gedaan op externe diensten zoals poetshulp met dienstencheques, zelfstandige verpleging en een dienstencentrum. In de Kade krijgen 5 bewoners de kans om een zelfstandiger leven uit te bouwen. Op regelmatige tijdstippen is er begeleiding, maar niet tijdens de nacht. De familie van de bewoners en hun netwerk, vrijwilligers en verenigingen zijn nauw betrokken bij de organisatie, zoals voor tuinwerk, kleine klusjes en begeleiding van uitstappen.

 

 

bewoners Villa Kameleon aan tafel

Villa Kameleon

De 9 bewoners van Villa Kameleon zijn behoorlijke plantrekkers, die bij al hun plannen kunnen steunen op hun begeleiders. Voor leuke en zinvolle activiteiten zijn ze steeds welkom op het domein Monnikenheide, dat om de hoek ligt.

 

Leer ons beter kennen

Neem gerust contact met ons op, wij staan open voor al jouw vragen. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat.

Contacteer ons