Autisme in beeld

Naar aanleiding van Wereldautismedag sluiten we ons aan bij de campagne KEIvoorAutisme. Je kan op domein Monnikenheide vanaf 2 april tot het eind van de maand de tentoonstelling 'Autisme in beeld' ontdekken.

  • Domein Monnikenheide, Monnikendreef, 3, 2980 Zoersel
  • Tuesday 2 April - 00:01 tot 00:01
autisme-in-beeld

'Welk beeld zou jij gebruiken om weer te geven hoe jij je autisme ervaart?'

50 mensen met autisme van verschillende leeftijden reageerden op deze oproep met beeld en verhaal. Het zijn artistieke, creatieve, pakkende en sprekende beelden die je laten zien en voelen wat autisme voor hen betekent.

Niet iedereen met autisme kan zijn beleving delen, verwoorden of in beeld brengen. De tentoonstelling biedt herkenbaarheid, reikt woorden aan en doet mensen stilstaan bij autisme, bij de verschillen én de universele overeenkomsten en noden.

Nadat de beelden één keer waren geëxposeerd op Wereldautismedag in 2023 vonden enkele organisaties het al te jammer om het daarbij te laten. Ze spraken organisaties in heel Vlaanderen aan om de beelden verder te verspreiden. Monnikenheide-Spectrum ging in op die oproep. 

Vanaf Wereldautismedag 2 april 2024 tot het eind van de maand kan je (een selectie van) de beelden en verhalen ontdekken op domein Monnikenheide. Wandel rond op het domein en hou halt bij de beelden die je aanspreken. Je vindt zo nodig een plannetje bij het onthaal.

Andere evenementen

Tafeltennistornooi Spectrum
Spectrum Feest - Feestontbijt 30 jaar Regenboog
Lezing Vroegtijdige zorgplanning
Lezing Vroegtijdige zorgplanning
Alle evenementen