Corona update

  • Nieuwsbericht
  • 16 April 2020
Hoe gaat Monnikenheide-Spectrum om met de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 15 april?

Corona update

Bezoek?

De Nationale Veiligheidsraad besloot woensdag 15 april om beperkt bezoek toe te laten aan mensen in zorgvoorzieningen. Intussen heeft Minister Wouter Beke deze maatregel echter on hold gezet voor Vlaanderen.

Ook Monnikenheide-Spectrum kiest ervoor om voorlopig geen bezoek toe te laten. We beseffen dat deze beslissing voor vele familieleden een ontgoocheling betekent, maar de veiligheid en gezondheid van onze cliënten en medewerkers primeren. Door de richtlijnen aan te houden (handen wassen en ontsmetten, afstand houden, omgeving ontsmetten, geen bezoek, …) kunnen we het virus onder controle houden.

Mochten we bezoek toelaten zouden we niet meer kunnen garanderen dat we besmettingen onder controle kunnen houden.

Het crisisteam zoekt volop naar oplossingen om op termijn de eerste stappen te kunnen zetten om de voorziening open te stellen voor bezoek.

Verlenging lockdown

De algemene lockdown werd echter verlengd tot 3 mei. Dit betekent dat het kortverblijf en de dagcentra van Monnikenheide-Spectrum gesloten blijven. Ook de Werkplaats en de dagbesteding blijven tot dan gesloten voor externen.

De medewerkers van het dagcentrum, het kortverblijf en de dagbesteding worden volop ingezet in de woningen zodat de bewoners een uitgebreide en gevarieerde daginvulling hebben. Op de facebookpagina vind je vele foto’s van onze bewoners.

#samensterk!

Lees ook het artikel van Zorgnet-Icuro

Nieuws

Nieuwsbericht
Inspirerende stage voor Elvyre en Cosme uit Benin
Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar