Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten

  • Nieuwsbericht
  • 12 December 2023
Het leven schotelt ons soms overrompelende ervaringen voor. Op zo’n moment begon Stan Van Gestel te schrijven. Dat leidde tot de gedichtenbundel ‘Gesloten ogen vertellen’, die wil inspireren tot meer bewustwording.

Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten

Stan Van Gestel heeft drie prachtige dochters, van wie er eentje op Monnikenheide woont: Charlotte. Toen Stan en zijn gezin door een zware periode moesten, met het overlijden van zijn moeder, corona, kanker, een depressie, begon hij te schrijven.

Gaandeweg schreef hij een hele bundel bij mekaar. Gedichten die ertoe aanzetten even de pauzeknop in te duwen en stil te staan. Die doen nadenken over alledaagse dingen die het verschil kunnen maken om al dan niet tevreden en gelukkig te zijn. De bundel draagt niet voor niets de ondertitel ‘Bewustwording is een geschenk voor iedereen’.

Vrienden overtuigden Stan, mechanicien van tuinmachines van beroep, ervan dat zijn overpeinzingen ook anderen kunnen inspireren. Zo kwam het boek er. Voor iedereen die de behoefte aan een pauze, aan bewustwording, aan loslaten herkent.

Verblind

Als je gedachten met je spelen,

je gevoelens verdelen.

Als je ogen je alleen maar

vertellen wat ze zien.

Je oren alleen maar horen wat ze

willen horen.

Ben jij je eigenheid verloren.

 

Voor Monnikenheide-Spectrum

Van de exemplaren van ‘Gesloten ogen vertellen’ (17,50 euro) die worden verkocht via Monnikenheide-Spectrum, staat Stan Van Gestel de opbrengst aan ons af.

Wie interesse heeft, kan een exemplaar bestellen met een mailtje naar het algemene mailadres monnikenheide-spectrum@emmaus.be of ernaar vragen bij het onthaal. Betalen kan cash bij het onthaal of op de rekening van Monnikenheide-Spectrum (zie onderaan website) met duidelijke vermelding dat de storting over het boek van Stan Van Gestel gaat.

Laat het gerust weten als je graag hebt dat Stan een persoonlijke boodschap in je exemplaar schrijft, dan brengen we dat in orde!

Lees er ook over in HLN of Gazet van Antwerpen/Het Nieuwsblad

Nieuws

Nieuwsbericht
Inspirerende stage voor Elvyre en Cosme uit Benin
Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar