Begeleid werk : enkele voorbeelden

De jobcoaches van Monnikenheide-Spectrum begeleiden tientallen cliënten die één of meer dagen per week werken bij externe werkgevers.
Ontdek hier enkele mooie voorbeelden.

Arne werkt mee aan kampsfeer op Drieboomkensberg

Op kamp in de Kempense bossen… niets zo zalig toch om met je vrienden van de jeugdbeweging een week te ravotten en je helemaal vrij te voelen? Maar heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel werk het is om kampplaatsen en jeugdverblijven in de natuur goed te onderhouden? Arne kan het je vertellen.

Administratief werk lichter maken? Prisca zorgt ervoor

Dat er ook in een privébedrijf ruimte is voor begeleid werk, bewijst Prisca. Zij is een gewaardeerde administratieve hulp in het bedrijf Cargo Service in Kalmthout.

Sporthal netjes geboend ? Werk van Siebe !

Elke vrijdag is Siebe te vinden in sporthal Het Veld in Zandhoven, waar hij een handje toesteekt bij het onderhoud. En een babbeltje toesteekt voor de sfeer.

Helpende handen in WZC De Buurt

In het centrum van Zoersel, op fiets- of zelfs wandelafstand van Monnikenheide, ligt De Buurt. Dit woonzorgcentrum maakt net als Monnikenheide-Spectrum deel uit van de Emmaüs-groep. Een samenwerking rond begeleid werk versterkt de band.

Matthias is 100% in zijn sas op Campus Vesta

Uniformen fascineren Matthias. Werken in het opleidingscentrum voor de hulpdiensten is dan ook een kolfje naar zijn hand.

Politiecollega’s verrassen Charlotte

Een rustige dinsdagochtend. Plots komt een politiecombi met zwiepende zwaailichten de oprit van Huis aan het Laar opgedraaid. Oei, wat heeft dit te betekenen? Enkele bewoners maken zich toch lichtjes zorgen… Al snel wordt het gelukkig duidelijk: de politie is hier voor Charlotte!