#samensterk

  • Nieuwsbericht
  • 31 March 2020
Het leven zoals het is van de bewoners in Monnikenheide-Spectrum tijdens de lockdown. Samen staan we sterk!

#samensterk

Monnikenheide-Spectrum wordt beschouwd als een woonzorgcentrum met een kwetsbare doelgroep, daarom moeten we de hoogste graad van maatregelen toepassen. Heel Monnikenheide-Spectrum is bijgevolg en tot nader order in lockdown tot 19 april.

De dagcentra, het kortverblijf en de dagbesteding zijn gesloten. De collega’s van deze diensten bieden ondersteuning in de woningen op het domein. Zo krijgen de bewoners per woning extra daginvulling: bloemen planten, schilderen, wandelen in de omgeving, met de golfkar op ‘berenjacht’, pannenkoeken bakken en volop genieten van het zonnige weer.

Ook de logistieke ploeg werkt deze dagen extra hard om potentiële besmettingsbronnen te elimineren. Deurkrukken, leuningen, telefoons, toetsenborden, computerschermen, ... ontsmetten ze met de grootste ijver. Het crisisteam vergadert dagelijks om de situatie te evalueren en om - indien nodig - de maatregelen bij te sturen.

Contact houden in tijden van Corona is zo belangrijk, zeker voor onze bewoners. Gelukkig krijgen ze in de woningen regelmatig telefoontjes van familie en mailtjes met foto’s. Ook modernere communicatievormen zijn onze bewoners niet vreemd. Sommige bewoners kiezen om te Facetimen met hun familie, anderen kiezen Skype.

Voor foto’s en korte berichtjes is Facebook een dankbaar medium. Ga geregeld eens kijken op onze pagina voor leuke foto’s uit de woningen.

Kaartjes, brieven en pakketjes kan je achterlaten in de “pick-up” ruimte aan de technische dienst op het domein van Monnikenheide. Zij vinden zeker hun weg naar de juiste bestemmeling.

In Gooreind kunnen brieven en andere attenties afgegeven worden aan het onthaal van De Oever.

Een ding is zeker … samen staan we sterk!

Nieuws

Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november
Nieuwsbericht
Tanne geeft inkijk in haar job op Monnikenheide