Normaal leven 2.0

  • Nieuwsbericht
  • 25 June 2020
Na een lange periode van beperkende maatregelen door COVID-19 heeft het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap beslist om de voorzieningen de ruimte te geven om terug te keren naar een normalere manier van leven voor bewoners en gasten.

Normaal leven 2.0

Een goede handhygiëne en 1,5 m afstand houden buiten onze bubbel of een mondmasker dragen, maakt het volgende opnieuw mogelijk:

  • Wekelijkse bezoekjes voor een dag of een weekend bij familie. Ook is familie na afspraak met de woning welkom voor een wandeling of een bezoek in de kamer of studio.
  • Deelname aan vrijetijdsactiviteiten, sport, cafébezoek, winkelen, … kan voor sommige buitenhuizen als ze de regels toepassen die voor iedereen in de samenleving gelden.
  • Dagbesteding bij andere organisaties of zorgaanbieders en begeleid werken voor zover de arbeidspost dit toelaat.
  • Individuele vrijwilligers, externe bezoekers, dienstverleners (pedicure, kapper, therapeuten, poetshulp, …) zijn gelukkig terug welkom na afspraak.
  • En goed nieuws voor de kortverblijvers: de Vlinder opent terug de deuren vanaf 29 juni, zij het met beperkte capaciteit.

Het theaterzomerkamp, gepland in de week van 17 augustus 2020, gaat helaas niet door omdat de hygiëne- en afstandsrichtlijnen daar onvoldoende nageleefd kunnen worden. Maar niet getreurd, Theater Oewist is al naarstig op zoek naar een leuk alternatief voor dit najaar.

Met deze versoepelingen kan het “normale leven 2.0” van start gaan. Maar we blijven zeer aandachtig voor de veiligheid en gezondheid van de bewoners, gasten en medewerkers.

Nieuws

Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november
Nieuwsbericht
Tanne geeft inkijk in haar job op Monnikenheide