Villa Kameleon

  • Nieuwsbericht
  • 28 July 2020
Villa Kameleon, een nieuw project voor hedendaags wonen voor (jonge) mensen met een beperking.

Villa Kameleon

De ouders en grootouders van Kirsten, cliënte dagondersteuning, willen voor haar een toffe thuis creëren, waar zij samen met anderen zelfstandig kan wonen. De familie deed ideeën op tijdens bezoeken aan enkele buitenhuizen van Monnikenheide-Spectrum. Huis aan ’t laar van architecten 51N4E inspireerde hen het meest. Ze vroegen FELT, het bureau van de toenmalige projectarchitect Karel Verstraeten, om de woning te ontwerpen.

De lange familiegeschiedenis in de verfsector komt niet alleen tot uiting in de naam van de woning, maar ook in het uitzicht. De gevels worden beurtelings bezet en betegeld. Naargelang de invalshoek krijgt het gebouw een andere aanblik. Het grondplan is een perfecte 6-hoek, waardoor elk van de 9 studio’s 2 ramen heeft met telkens een ander uitzicht.

De familie en Monnikenheide-Spectrum sloegen de handen in elkaar om het project samen te realiseren. Begin augustus 2020 start aannemer Vanhout.pro met de werken. In de zomer van 2021 zullen Kirsten en 8 andere (jonge) bewoners met een verstandelijke beperking er hun thuis kunnen maken.

Gitte Mertens, begeleider in de Klaver en begenadigd kunstenaar in haar vrije tijd, ontwierp het logo voor de woning.

“Jong, eigentijds, fris, kleurrijk, verf, zeshoek, kameleon. Dit zijn de kernideeën waarmee ik aan de slag ging voor het ontwerp van het logo van Villa Kameleon. 

Het logo bevat uiteindelijk 6 lagen, waaronder een laag met een geometrische tekening van zeshoeken, die symbool staan voor het gebouw. De achtergrond met kleurverloop zet de groene omgeving van de woning in de verf en sluit subtiel aan bij de kleuren in het logo van Monnikenheide-Spectrum. 

Het was een boeiende uitdaging, ik heb veel bijgeleerd en ik ben erg blij dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan Villa Kameleon.”

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten