SPIE-ken in het Doezelbos

  • Nieuwsbericht
  • 08 October 2020
Op een regenachtige ochtend staken 10 werklustige vrijwilligers van de firma SPIE hun handen uit de mouwen in het Doezelbos. Onze klusjeslijst werd van A tot Z afgewerkt met heel veel enthousiasme. Stiekem hopen we dat ze ook volgend jaar hun 'time 4 society' dag weer hier willen doorbrengen.

SPIE-ken in het Doezelbos

Omwille van de beperkingen door Corona was het niet mogelijk om met de cliënten samen te werken, maar zij hebben er alleszins baat bij dat alle werken zijn uitgevoerd.

Het groene, feeërieke mosplekje (zie foto 1) was volledig overwoekerd door braam en brandnetel. Omdat we daar graag een luister-, voel- en genietplekje willen inrichten en het mos de nodige ruimte moest krijgen om verder uit te groeien snoeiden ze de bramen en brandnetel terug tot een aanvaardbare afstand en plaatsten ze palen waar we in de lente een takkenwandje kunnen tussen weven. (zie foto 2)

De buitenklas kreeg 'vaste grond onder de voeten' zodat de rolstoelcliënten zich niet vast rijden als ze aan tafel willen aansluiten. Een zware klus die dankzij de aanvoer van dolomiet door Steve (technische dienst) perfect werd uitgevoerd. (zie foto 3 en 4)

Ook de Vlinderplek en het poeltje werden klaargemaakt voor de winter en doen ons al dromen van de komende lente. (zie foto 6, 7 en 8)

Een welgemeende dankjewel voor de mensen van SPIE, het was erg prettig (samen)werken met jullie!

Door Kristien Menten

Nieuws

Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november
Nieuwsbericht
Tanne geeft inkijk in haar job op Monnikenheide