Jonge productontwikkelaars bedenken nieuwe toepassing voor onze kurk

  • Nieuwsbericht
  • 06 September 2021
Een eigen product, gemaakt van ‘onze’ kurk: het hoeft geen verre droom te blijven. In de komende maanden buigt een team van jobstudenten zich over de uitdaging om voor Monnikenheide-Spectrum een product te ontwikkelen dat in onze Werkplaats kan worden gemaakt. KU Leuven KICK, onze partner voor dit project, zoekt nog teamleden.

Jonge productontwikkelaars bedenken nieuwe toepassing voor onze kurk

(foto met dank aan Luk Collet)

Tonnen en tonnen vol kurken van drankflessen gaan jaarlijks door de handen van de nijvere werkers van onze inclusieve Werkplaats. Zij sorteren ze en vermalen ze tot kurksnippers. Dit vormt een zuivere, natuurlijke en duurzame grondstof voor isolatiematerialen, en een mooie bijdrage tot de circulaire economie.

Het zou fijn zijn daarnaast ook zelf een product uit dit gerecycleerde kurkmateriaal te maken én te verkopen. KU Leuven KICK, een dienst van de Leuvense universiteit die ondernemerschap stimuleert, zag in dit idee een ideale uitdaging.

Samen hebben we een project opgezet waarbij een team van studenten of recent afgestudeerden enerzijds een product bedenkt, prototypes maakt en test tot het goed zit, en anderzijds aantoont hoe het businessmatig een haalbare kaart wordt om het te produceren en verkopen.

Vorig jaar gaf een eerste studententeam al een aanzet, waarmee hun opvolgers nu voort aan de slag kunnen. In de komende maanden werkt dit team hier drie dagen per week aan, en daarvan komen ze twee voormiddagen per week naar onze Werkplaats. Want het is uiteraard de bedoeling dat ze in nauw overleg werken met de werkplaatsbegeleiders.

KU Leuven Kick is volop bezig met het samenstellen van het team, dat zal werken met jobstudentcontracten. Kandidaten kunnen komen uit een technische, economische, duurzaamheids- of ergotherapeutische richting en moeten student of net afgestudeerd zijn aan de KU Leuven. Meer informatie over deze vacature is hier te vinden (enkel toegankelijk voor studenten en alumni van KUL).

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november