Villa Kameleon is klaar!

  • Nieuwsbericht
  • 13 September 2021
Iets meer dan een jaar geleden ging de spreekwoordelijke spade in de grond, en nu is het zo ver: Villa Kameleon is klaar. Zeven bewoners zijn er net ingetrokken. Er is nog een plaatsje vrij voor wie er nog bij wil. Kom eens langs!

Villa Kameleon is klaar!

Ingepakte meubels, verhuisdozen, kaders voor aan de muur… de voorbije dagen zagen we de ene na de andere aankomen, met volgeladen wagens. Lege ruimten werden gezellige studio’s met elk hun persoonlijke tintje.

En vandaag is het zo ver! De bewoners nemen hun intrek en slapen vannacht voor het eerst in hun splinternieuwe woning. Villa Kameleon kan nu snel een echte thuis worden voor mensen met een verstandelijke beperking die, met wat ondersteuning van toffe begeleiders, zelfstandig kunnen wonen.

Villa Kameleon is een gezamenlijk project van de familie De Roo en Monnikenheide-Spectrum. Zij wilden een leuke woning bouwen voor hun (klein)dochter Kirsten en anderen en daarvoor middelen ter beschikking stellen, wij brengen onze expertise en ervaring in om het huis uit te baten.

Licht 

Het architectenbureau FELT van Karel Verstraeten, die eerder al betrokken was bij de bouw van Huis aan het Laar, ontwierp een zeshoekig gebouw waarin elk van de studio’s ramen naar twee zijden heeft. Door de koepel boven de trap baadt ook het centrale deel in het licht. De afwisseling van tegels en bezetting op de buitenmuren maakt dat Villa Kameleon letterlijk van uitzicht wisselt naargelang de lichtinval. Gitte Mertens, begeleidster van de dagbesteding, liet zich onder meer inspireren door de naam, de zeshoekige opbouw en de ligging in het groen bij het ontwerp van het logo.

Kirsten, Jens, Ann, Veerle, Jarrick, Cedric en Evi starten hier een nieuw avontuur. Ze verwelkomen graag nog een medebewoner, er is nog een studio vrij. En wanneer ze over een paar weken goed gesettled zijn, gooien ze de deuren open voor een openingsfeest. We houden jullie op de hoogte.

Wie interesse heeft om in Villa Kameleon te komen wonen, kan steeds terecht bij de directie of de sociale dienst van Monnikenheide-Spectrum voor meer informatie.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten