Vrijetijdsbesteding: want het leven is meer dan werken alleen!

  • Nieuwsbericht
  • 07 October 2021
De ene is een geduldige knutselpruts, de andere houdt van nogal wilde spelletjes of net van een stevige wandeling in de natuur… En dus is het nieuwe vrijetijdsaanbod voor de bewoners op het domein behoorlijk gevarieerd, van rustig genieten tot ‘volle gas vooruit!’.

Vrijetijdsbesteding: want het leven is meer dan werken alleen!

Onze bewoners hadden nog een gaatje in hun agenda, tussen verzorging, ateliers, beweging en rusten door. Een gaatje voor een vrijetijdsbesteding op maat. Afgelopen zomer zijn we daarom gestart met verschillende clubjes. Met een paar maanden ervaring intussen kunnen we wel zeggen dat dit in de smaak valt. Ook bij de begeleiders, die hun creativiteit en talenten inzetten om de wekelijkse afspraak telkens tot een hoogtepunt te maken.

Er zijn zeven vrijetijdsactiviteiten, voor de bewoners op het domein en van het Huis aan de Voorne, waarvan de werking nauw bij het domein aansluit. Elke activiteit gaat in principe één keer per week op een vaste dag door, met een vaste groep deelnemers.

  • KNTSL : allerlei knutselactiviteiten, voor wie graag creatief bezig is en – al dan niet met wat hulp – het geduld en de motoriek heeft om mooie dingen te maken.
  • de Walterkes : de wandelclub voor stevige wandelaars die hun hand niet omdraaien voor een tochtje van 5 à 6 kilometer.
  • MSST : verhalensessies met de methode van multi-sensory storytelling, waarbij behalve luisteren ook de andere zintuigen worden aangesproken.
  • Mokra : onze eigen versie van Okra, dus een club voor wat oudere bewoners die draait rond gezellig samenzijn met een spelletje erbij voor wie zin heeft.
  • Busje rijden : tijdens een rustig uitstapje met de bus zie je telkens wat anders en kan je lekker tot rust komen.
  • ’t STAL : de jonge garde leeft zich uit in onze eigen jeugdbeweging, met alle typische spelletjes en af en toe eens lekker vuil worden.
  • Fietsclub : we smeren onze benen in en verkennen de wijde omtrek met de fiets.

Bekijk zeker ook onze Facebookpagina, waar we over elke vrijetijdsactiviteit wat meer zullen vertellen in tekst en vooral beeld.

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november