We nemen onze intrek in Achter d’Hoven

  • Nieuwsbericht
  • 24 February 2022
Negen bewoners krijgen een eigen plek in woonproject Achter d’Hoven in het dorpscentrum van Wuustwezel. We wensen hen een dikke proficiat met deze nieuwe stap.

We nemen onze intrek in Achter d’Hoven

Altijd spannend, verhuizen naar een nieuwe woning. Op 1 maart nemen zes mensen met een verstandelijke beperking hun intrek in het nieuwbouwproject Achter d’Hoven, nog drie bewoners volgen in de loop van april en mei. Ze betrekken er elk een studio met ruimte voor een zithoek en een keukenblok en eigen sanitair, en kunnen daarnaast terecht in een gezamenlijke leefruimte als ze daar zin in hebben: individueel wonen met ondersteuning van de groep.

Midden in het dorpsleven 

De woningen, met adres Boomgaard 13 tot 19, liggen pal in het centrum van Wuustwezel, tussen de kerk en het winkel- en horeca-aanbod aan de Bredabaan. Bovendien hoef je het plein maar over te steken om GC Kadans binnen te stappen. Goed gelegen dus om te gaan winkelen, een koffietje of pintje te gaan drinken of een voorstelling of concert mee te pikken in het gemeenschapscentrum.

De bewoners huren rechtstreeks van de sociale huisvestingmaatschappij De Voorkempen, aan betaalbare prijzen rekening houdend met hun budget. Monnikenheide-Spectrum staat in voor hun begeleiding op maat, gecoördineerd vanuit Spectrum (De Oever) in Gooreind. Wie dat wenst, kan ook aansluiten bij de dagbesteding in De Oever.

Kleine verhoging aanbod

Enkele mensen die in Achter d’Hoven gaan wonen, kennen mekaar al omdat ze tot nu samenleefden in woning De Kade of de Dijk in Gooreind, waar ze een fijne tijd hadden. Nieuw voor hen is wel dat ze nu een eigen zithoek, keukentje en badkamer hebben, wat ze voorheen deelden. Daarnaast houdt de verhuizing ook een kleine verhoging in van het aantal plaatsen voor zelfstandig, begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking in deze regio.

 

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten