Studente presenteert product in kurk op expo in Brussel

  • Nieuwsbericht
  • 07 March 2022
Bouwblokken in kurk, als moderne interpretatie van de typisch Belgische baksteen. Daarmee neemt studente Leto Keunen deel aan een expo rond nieuwe producten uit afvalstromen, georganiseerd door haar opleiding aan de LUCA School of Arts. Voor het materiaal kwam ze aankloppen bij onze Werkplaats.

Studente presenteert product in kurk op expo in Brussel

Op de expo Post Industrial Crafts: Re-shaped stellen jonge designers - studenten of alumni van LUCA - objecten, producten en experimenten tentoon die gemaakt werden in een ambachtelijk proces, met als grondstof door de mens gecreëerde afvalstromen.

Studente productdesign Leto Keunen had het idee om met kurkafval te werken en klopte aan bij Monnikenheide-Spectrum voor haar materiaal: de Werkplaats bezorgde haar fijn vermalen kurk van de flessenkurken die wij verwerken. Waar mogelijk gaan wij steeds graag in op vragen van studenten.

Leto Keunen grijpt terug naar het ambacht van het bakstenen maken en speelt met de betekenis van de archetypische baksteen. Ze maakte bouwstenen uit kurk waarmee eenvoudig tussenwanden of andere interieurelementen kunnen worden geconstrueerd, en later weer uit elkaar gehaald.  

De tentoonstelling is georganiseerd door de 1e masters Productdesign van Campus C-mine Genk van LUCA School of Arts. Ze loopt van vrijdag 4 maart tot zondag 13 maart in het ADAM Design Museum Brussels (op de Heizel).

https://www.luca-arts.be/nl/post-industrial-crafts-re-shaped

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten