Meer dan 500 jonge planten op domein Monnikenheide

  • Nieuwsbericht
  • 14 March 2022
In de stralende lentezon ging een team van bewoners, dagcentrumcliënten, vrijwilligers en begeleiders aan de slag om liefst 525 plantgaten te vullen.

Meer dan 500 jonge planten op domein Monnikenheide

Afgelopen najaar moesten wij aan de rand van het domein Monnikenheide, aan de kant van de straat Schaapskooi, jammer genoeg een groep fijnsparren laten rooien. Deze bomen waren aangetast door de letterzetterkever, waartegen geen remedie bestaat.

Inmiddels hebben we ruim 500 jonge planten geplant. Gelukkig waren de 525 plantgaten met een machine klaargemaakt. Desondanks bleef het nog een stevige klus voor de groenste vingers van het dagcentrum Lora en de ervaren bewoners die vaak op de Akker werken, geholpen door enkele vrijwilligers.

Streekeigen

Bijgestaan door een specialist in bosbeheer kozen we voor een selectie van streekeigen loofbomen en struiken om bij te dragen tot een soortenrijk en klimaatresistent bos. Het gaat onder meer om zomer- en wintereik, zwarte els, meidoorn, esp, beuk, wilde lijsterbes, fladderiep, liguster, sleedoorn, spork, hondsroos …

Een omheining zal de jonge planten beschermen tegen vraat van reeën, hazen, konijnen en ander kleinwild.

We creëren aan deze zijde van het domein ook enkele parkeerplaatsen, om zo de parkeerdruk op de boomwortels aan de andere zijde van het domein wat te verlichten.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten