Feestelijke opening van Het Loo

  • Nieuwsbericht
  • 01 April 2022
Na lang uitstel door de coronamaatregelen konden de bewoners van Het Loo eindelijk hun woning feestelijk inwijden.

Feestelijke opening van Het Loo

Met een symbolische verrassingsact brachten de bewoners van Het Loo hun verhuistraject in herinnering, als start van het openingsfeest. De meesten van hen waren er immers al bij toen de leefgroep nog in het Huis aan den Donk woonde, op het domein van zorgverblijf Hooidonk (Zandhoven). Daar waren ze gestart op 1 augustus 2013. Enkele jaren gelden moesten ze ‘den Donk’ echter verlaten: niet alleen was deze woning verouderd geraakt, op de site zijn ook bouwplannen voor een nieuw revalidatiecentrum.

Na enig zoeken vond Monnikenheide-Spectrum een oplossing in de bossen van Westmalle, op de site van Huize Walden. Met een verwijzing naar de rustige ligging werd de nieuwe woonst Het Loo genoemd, wat ‘open plek in het bos’ betekent. Op 2 november 2020 begon daar het nieuwe hoofdstuk in het verhaal.

In het gebouw kon een hele verdieping met zes appartementen gehuurd worden. In vijf ervan hebben nu telkens twee mensen met een verstandelijke beperking hun persoonlijke kamers. In het zesde appartement heeft de elfde bewoner zijn kamer, en is de leefruimte ingericht tot een gezamenlijke keuken, eet- en zitkamer.

De bewoners huren hun appartement van De Ideale Woning. Monnikenheide-Spectrum staat in voor de dagbegeleiding in huis, met een paar keer per week ondersteuning van de gezinshulpen van Ferm bij de maaltijdbereiding. De meeste bewoners nemen ook deel aan ateliers (bakken, tuinieren, semi-industrieel werk…) van Monnikenheide-Spectrum. ’s Nachts houdt de nachtpermanentie van Huize Walden een oogje in het zeil.

Intussen zijn de bewoners goed gesettled in Het Loo. We wensen hen een fijne voortzetting daarvan!

Nieuws

Nieuwsbericht
Enthousiast onthaal voor Koning en Koningin op Monnikenheide
Nieuwsbericht
YOUCA-dag: Laura werkt dagje mee in dagcentrum
Nieuwsbericht
Circulaire zeepdoosjes uit gerecycleerde kurk
Nieuwsbericht
Toekomst voor Smoutmolen : Monnikenheide-Spectrum brengt dagondersteuningsactiviteiten naar dorpskern