Feestelijke opening Achter d’Hoven

  • Nieuwsbericht
  • 24 June 2022
Negen bewoners hebben hun een plek gevonden in woonproject Achter d’Hoven in het dorpscentrum van Wuustwezel, dat deel uitmaakt van de nieuwe verkaveling Boomgaard, gerealiseerd door de socialehuisvestingsmaatschappij de Voorkempen. Tijdens een feestelijke openingsreceptie is de bewoners hier een mooie toekomst toegewenst.

Feestelijke opening Achter d’Hoven

In Achter d’Hoven wonen sinds maart 2022 negen bewoners met een behoefte aan woonondersteuning. Ze betrekken er elk een studio met ruimte voor een zithoek, een keukenblok en eigen sanitair. Ze kunnen daarnaast terecht in een gezamenlijke leefruimte en tuin als ze daar zin in hebben: individueel wonen met ondersteuning van de groep.

De woningen, met adres Boomgaard 13 tot 19, liggen pal in het centrum van Wuustwezel, vlakbij het Lokaal Dienstencentrum Ter Wezel, het gemeenschapscentrum Kadans, het winkel- en horeca-aanbod, een bushalte….

‘De Vlaamse regering legt elk lokaal bestuur een Bindend Sociaal Objectief op, wat inhoudt dat het sociale woningen moet laten bouwen. Het bestuur van Wuustwezel vindt het in dit kader zeer belangrijk om ook woongelegenheden te bouwen voor specifieke doelgroepen, zoals ouderen of mensen die ondersteuning nodig hebben’, zegt schepen Mai Van Thillo. ‘Deze plek in het hart van onze gemeente is hier ideaal voor.’

De bewoners van Achter d’Hoven huren rechtstreeks van de socialehuisvestingmaatschappij De Voorkempen aan betaalbare prijzen, rekening houdend met hun inkomen. Monnikenheide-Spectrum staat in voor hun begeleiding op maat, gecoördineerd vanuit campus Spectrum (De Oever) in Gooreind. Wie dat wenst, kan ook aansluiten bij de dagbesteding in De Oever. Dankzij dit project is er een toename van het aantal plaatsen voor zelfstandig, begeleid wonen voor mensen met een behoefte aan woonondersteuning (omwille van een verstandelijke beperking, een psychische kwetsbaarheid of andere reden) in deze regio.

Achter d’Hoven – 9 wooneenheden op 4 kavels - is ingebed in de verkaveling Boomgaard, een realisatie die de Voorkempen op korte tijd kon realiseren via de formule Design and Build. Voor de uitvoering, gekaderd door duidelijk omschreven bouwvoorschriften, sloegen het architectenbureau De Jongh-Bierwerts architecten en aannemersbedrijf Gebroeders van Velthoven de handen in mekaar. In de verkaveling kregen inwoners van Wuustwezel voorrang tot het verwerven van een kavel, onder bepaalde voorwaarden: inwoner zijn van Wuustwezel, werken in Wuustwezel en nog geen eigen woning bezitten.

Er verscheen over de opening ook een artikel bij Gazet van Antwerpen/Nieuwsblad.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten