Circulaire zeepdoosjes uit gerecycleerde kurk

  • Nieuwsbericht
  • 26 September 2022
Een eigen product, gemaakt van ‘onze’ kurk: we droomden er al lang van, en het is gelukt. Ons eerste product is een zeepdoosje geworden. Handig, nu steeds meer mensen teruggrijpen naar een harde zeep.

Circulaire zeepdoosjes uit gerecycleerde kurk

We sorteren in de Werkplaats al zowat 13 jaar kurken van drankflessen, en malen ze tot fijne snippers. Dat levert een prima isolatiemateriaal op dat we, in samenwerking met De Vlaspit, verkopen onder de merknaam Recycork.

Die recuperatie tot duurzaam isolatiemateriaal is zeker zinvol, maar zou het niet fijn zijn daarnaast ook een kleiner consumentenproduct te kunnen maken uit onze gerecycleerde kurk?

Onze vraag leidde via een studentenproject bij KU Leuven PIP/KICK, de dienst van de Leuvense universiteit die ondernemerschap stimuleert, en een verdere ontwikkeling door het productdesignbureau Voxdale, tot een tof en handig zeephoudertje.

We maken deze zeepdoosjes nu in de Werkplaats. Iets fijner gemalen kurk mengen we met natuurlatex, en persen en drogen we vervolgens in vormen die speciaal voor ons in 3D geprint zijn.

Zo maakten we er intussen al enkele honderden die in primeur naar Ecover gingen, de fabrikant van ecologische zepen die eveneens in Malle gelegen is.

De nijvere werkers van De Werkplaats zijn heel trots op hun werk, en we zijn dan ook blij dat we onze zeepdoosjes voortaan aan onze sympathisanten te koop kunnen aanbieden.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten