Monnikenheide-Spectrum gaat sociale brasserie uitbaten in Kalmthout

  • Nieuwsbericht
  • 08 February 2023
De gemeente Kalmthout is sinds 1 januari de uitbater van het cultuurcentrum in het vroegere Volkshuis, onder de naam Club K. In het voorjaar volgt de opening van een sociale brasserie, in samenwerking met Monnikenheide-Spectrum.

Monnikenheide-Spectrum gaat sociale brasserie uitbaten in Kalmthout

Nadat de vorige uitbater, vzw O*KA, had afgehaakt voor het verdere beheer van het gebouw besloot de gemeente de huur over te nemen. In het gebouw zit het cultuurcafé vervat, naast een grote polyvalente zaal met toog en grote keuken, een backstageruimte, sanitair, een vergaderzaal, repetitieruimte, kelderruimte en de buitenomgeving. 

De gemeente wil – in samenspraak met de eigenaar – de bestemming voor culturele en gemeenschapsvormende activiteiten behouden. Hierin past ook een sociale brasserie als ontmoetingsplek, en hier komt de samenwerking met Monnikenheide-Spectrum in beeld. In de brasserie, die op weekdagen overdag open zal zijn, worden mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkgesteld. Over een paar maanden zal iedereen er terechtkunnen voor dranken en een beperkte eetkaart.

’s Avonds en in het weekend kan het café gehuurd worden door verenigingen of particulieren. De gemeente zet haar vernieuwde cultuurprogrammatie in het gebouw voort en verzekert ook dat de vaste verenigingen kunnen blijven werken op hun vertrouwde plek in het Volkshuis.

Denk je dat het iets voor jou of jouw familielid is om als cliënt mee te doen en te werken achter de bar, in de bediening en/of in de keuken, neem dan contact op met ellen.scheepers@emmaus.be.

Gazet van Antwerpen ging al een kijkje nemen.

 

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten