Enthousiaste muzikanten in kunst-educatief project

  • Nieuwsbericht
  • 13 February 2023
Tien weken lang ontvangen we drie conservatoriumstudenten die met een muzikaal groepje cliënten de verbanden verkennen tussen het visuele en het muzikale. Een project waar de muzikanten zich enthousiast op storten.

Enthousiaste muzikanten in kunst-educatief project

Emeline, Noah en Sebastian zijn laatstejaarsstudenten van de educatieve master aan het Conservatorium in Antwerpen. Voor hun afstudeerproject krijgen ze de opdracht kunst over te brengen bij een specifieke doelgroep. Een uitstekend project om mee bij ons aan te kloppen.

Hun project draait rond de vraag welke linken je kan leggen tussen beeld en muziek. Hoe kan je de kleuren en emoties die in een schilderij zitten, ook tot uitdrukking brengen met instrumenten? Stap voor stap verkent een groepje bewoners en dagcentrumcliënten dit samen met hen.

Wekelijks komen ze langs. ‘We deden enkele weken opbouwende spelletjes rond onder meer emoties, kleuren en muziek, en gaan nu het grote schilderij introduceren waarrond we in de komende weken voort gaan werken: de Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude. Dat werk zit vol sprekende details en emoties die we gaan onderzoeken’, vertellen de studenten.

Gaandeweg werken ze zo in de richting van een voorstelling waarin het verhaal van de Dulle Griet, met al zijn details, met muziek wordt verteld.

De sessies verlopen in een heel ontspannen sfeer. De cliënten genieten er duidelijk van. ‘Het is een heel verscheiden maar leuke groep.’

Nieuwsgierig naar het resultaat!

 

Nieuws

Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november
Nieuwsbericht
Tanne geeft inkijk in haar job op Monnikenheide