Vrijstaande woonunit biedt unieke oplossing op maat

  • Nieuwsbericht
  • 27 February 2023
Zwart en stoer langs buiten, gezellig aan de binnenkant: in de tuin van woning Violet staat sinds kort een woonunit. We kregen en grepen de kans om deze naar het domein te halen en hiermee een oplossing op maat te bieden voor een bewoner.

Vrijstaande woonunit biedt unieke oplossing op maat

De waaier aan woonvormen die Monnikenheide-Spectrum biedt, krijgt er opnieuw een kleurtje bij. Er zijn al woningen op het domein waar intensief zorg wordt geboden, studio’s in het dorp waar bewoners met een verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk wonen, en een rist variaties daartussenin. Nu is er een leuke aparte kamer voor een bewoner die enerzijds behoefte heeft aan de nabijheid van begeleiding maar anderzijds soms moeite heeft om in een leefgroep te functioneren.

Het is zelden of nooit vanzelfsprekend om een antwoord te vinden op vragen van mensen met een verstandelijke beperking en hun gezin naar een (residentiële) oplossing. Ook wij moeten vaak veel geduld vragen van mensen die op een plekje wachten dat zo goed mogelijk aansluit bij hun profiel en hun behoeften en wensen. Met name de sociale dienst blijft telkens opnieuw de mogelijkheden aftoetsen.

Toevalstreffer

Daarom doet het altijd deugd als zich een oplossing aanreikt. In dit geval een echte toevalstreffer: iemand biedt een compacte woonunit op basis van een zeecontainer aan – met ramen, wees gerust – en een puzzelstuk valt op zijn plaats. De unit heeft binnenin net voldoende oppervlakte voor een leuke kamer, en de begeleiding van woning Violet is maar een paar stappen verwijderd.

Op campus Spectrum hebben we al ervaring met enkele wooncontainers, al wonen daar weer mensen met een iets ander profiel. Nu heeft ook domein Monnikenheide er eentje.

Nieuws

Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november