Fusie Monnikenheide en Spectrum vzw

  • Nieuwsbericht
  • 19 December 2019
Op 1 januari vormen Monnikenheide en Spectrum vzw 1 organisatie met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Fusie Monnikenheide en Spectrum vzw

Na een dik jaar van onderhandelen, overleggen, informatie bekijken en herbekijken, afspraken maken en plannen, is de fusie tussen Monnikenheide en Spectrum vzw een feit. Op 1 januari 2020 gaan we samen officieel van start als Monnikenheide-Spectrum.

Bij een nieuwe organisatie hoort ook een nieuw logo. Dit logo ligt volledig in de lijn met de nieuwe huisstijl van Emmaüs, de overkoepelende vzw.

Emmaüs koos het vruchtje van de esdoorn –het helikoptertje- als symbool. De vorm is eenvoudig maar erg opvallend en herkenbaar. Speels, maar tegelijk symmetrisch en evenwichtig. Beschermend, als een dakje, maar niet te zwaar op de hand.

De symboliek van het helikoptertje vertelt ons verhaal: de centrale rol van Emmaüs als esdoorn en de vele voorzieningen die als helikoptertjes uitvliegen en hun eigen weg gaan, hun eigen doelen en dromen achterna. Tegelijk zijn ook bewoners en patiënten stuk voor stuk helikoptertjes op zoek naar vruchtbare grond om veilig te landen en met de hulp van de medewerkers boven zichzelf uit te groeien.

Het helikoptertje in het logo van Monnikenheide-Spectrum heeft de kleuren geel en groen, als het zonlicht dat filtert tussen de groene bladeren van de bomen. Het geel is stralend, warm en vrolijk, het groen brengt rust en geborgenheid.

Op 2 april 2020 verwelkomt Monnikenheide-Spectrum je online op de nieuwe gezamenlijke website www.monnikenheide-spectrum.be.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten