Dank je wel!

  • Nieuwsbericht
  • 19 December 2019
Een warme dank aan alle actievoerders van de Warmste week van vorig jaar en dit jaar...

Dank je wel!

Vorig jaar konden we dankzij de opbrengst van de warmste week een elektrische golfkar aankopen. Intussen maken de bewoners en gasten er gretig gebruik van. Een toertje in de buurt, op dinsdag naar de markt,… misschien heb je hen al zien toeren. Een zeer warme dank vanwege alle gebruikers aan de actievoerders van vorig jaar!

Dit jaar staan er maar liefst 8 warme acties gepland ten voordele van Monnikenheide. We willen alle initiatiefnemers nu alvast van harte danken. Van wat we zo al horen, zouden de opbrengsten het resultaat van vorig jaar misschien wel kunnen overtreffen.

De actie ‘Appelflappen for life’ van Leen en Anne, twee geëngageerde medewerkers van Monnikenheide, beet de spits af. Op 23 en 24 november bakten en verkochten ze 664 lekkere appelflappen, daarbij geholpen door vrienden en familie.

Basis- en kleuterschool Wonderwijzer uit Schilde verkochten van 12 november tot 2 december allerlei pasta’s. Zij willen Monnikenheide steunen omdat een broer van een van de leerkrachten naar het dagcentrum in Monnikenheide gaat.

Florian, nog een geëngageerde medewerker van Monnikenheide, organiseerde samen met een vriendengroep uit Hoogstraten ‘De Warmste Quiz’. Op 7 december hebben ze de quiz gepresenteerd voor een bomvolle zaal.

Van 2 tot 20 december loopt de actie ‘Straffe kost’ van B.O. Sint-Raphaël uit Sint-Job in ’t Goor. Zij willen ons steunen omdat heel wat van ‘hun’ kinderen in contact komen met Monnikenheide. “Straffe kost” dekt een hele lading van acties: verkoop van croques, soep en eitjes, zelfgemaakte kerstkaarten, een verjaardagsbingo en een kerstmarkt.

Op 22 december organiseert Zwat ( Zwijndrecht Atletiek Team) hun jaarlijkse Kerstcorrida in Sportpark De Wallen in Burcht. Geïnspireerd door de docufilm ‘Zie mij doen’ van Klara Van Es schenken ze dit jaar de opbrengst aan Monnikenheide.

‘Cork for life’ is dan weer een actie van de Werkplaats, een atelier van Monnikenheide. Begeleiders en gasten knutselden sleutelhangers van kurk. Deze zijn nog tot 24 december te koop aan het onthaal in Monnikenheide.

Nog een actie uit Monnikenheide: de gasten van kortverblijf de Vlinder knutselden mooie rospotten. Deze staan bij 10 handelaars in en rond Zoersel op de toonbank tot 24 december. Als je er eentje spot, steek er dan zeker je rosse centjes in en maak de gasten van de Vlinder super trots.

Gepensioneerde verpleegkundigen van az Sint-Jozef Malle en PC Bethanië blijven zich inzetten voor het goede doel. Net als vorig jaar bakken ze van 21 tot 23 december pannenkoeken om de opbrengst te schenken aan Monnikenheide.

Tuincentrum Rijmenants bedacht Monnikenheide met een ‘Afrondingsactie’. Klanten die tussen 1 november en 22 december in hun tuincentrum iets kopen, kunnen aan de kassa hun kasticket positief laten afronden ten voordele van Monnikenheide. De medewerkers van Rijmenants werden geïnspireerd door een bewoner van Monnikenheide die als vrijwilliger gaat helpen in het tuincentrum: “Zijn jarenlange hulp wordt hier erg gewaardeerd. Dankzij Monnikenheide kan Jan (begeleid) zelfstandig wonen en daarom willen we deze organisatie graag helpen!”

Nieuws

Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november
Nieuwsbericht
Tanne geeft inkijk in haar job op Monnikenheide