Zonnige Nekarea Finaledagen

  • Nieuwsbericht
  • 03 June 2019
Lees het verslag van de netbalploegen van Monnikenheide van de spannende Nekarea Finaledagen.

Zonnige Nekarea Finaledagen

Zoals het een echte topclub betaamt, voerde een grote bus de netbalteams naar Brasschaat voor de Nekarea Finaledagen. In Monnikenheide zijn twee teams actief, nl. Lora en de eerste ploeg. Een verslag van de twee spannende dagen.

We begonnen de dag onder de tent, maar algauw blonk een stralende lentezon aan de hemel en konden we de stoelen en tafels van onder de tent halen. Goed ingesmeerd tegen de zon startte de eerste ploeg aan de wedstrijd tegen de Kangoeroes. We zouden vandaag bewijzen dat we toch setjes konden winnen, want in de reguliere competitie hadden we met de eerste ploeg slechts één setje uit de brand kunnen slepen.  Zenuwen speelden ons echter parten en we verloren twee sets.

De smoskes zouden ons zeker aansterken zeiden we en in de tweede wedstrijd tegen de Sunflowers hebben we gevochten voor wat we waard waren. We speelden een superspannende eindstand van 26-24 bij elkaar, maar niet genoeg voor winst. Als de eerste ploeg niet kon winnen, dan toch het team Lora. Ze lieten het horen onder tromgeroffel van Nico met de leuze “Waar is de Lora, hier is de Lora!”.

Tussen de matchen door genoten spelers en supporters van een ijsje of een pannenkoek. Ook van de liedjes die Teun van de Bast over het grasveld liet galmen als officiële dj van de Nekarea brachten veel sfeer.

De volgende dag mocht stagiair Ruben zijn coachcapaciteiten laten zien, terwijl coach Gert een wedstrijd floot. We verloren jammer genoeg, want scoren en andersom vangen is in deze reeks echt heel zwaar!  De frietjes brachten soelaas. In de namiddagwedstrijd beukte de eerste ploeg naar een score van 23-25 en 22-25. Helaas net niet genoeg voor winst.

De supporters van de Vlinder en den Donk lieten het echter niet aan hun hart komen en ook ex-ploegmaat en vriend Dave Cnops kwam genieten van de sfeer en van alles wat er te beleven was op het grote grasveld. Er was immers ook een Boccia-competitie aan de gang. Je kon spelen aan het rad vol met speelproeven, een air brush tattoo laten zetten in de tattooshop, je tanden bloot lachen met allerlei accessoires in de photo boot en een mega-blinkend-kleurrijk kapsel laten zetten bij de haartooispecialisten. 

Om 16 uur reikte een BV uit Familie de medailles uit aan de netbalteams onder professioneel commentaar van Teun als één van de twee presentatoren. 

Dirk van de eerste ploeg mocht meespelen in het Allstargame, een wedstrijd met spelers uit de hoogste reeks tegen een delegatie van buitenlanders die in hun land ook een netbalcompetitie willen opstarten. Het Allstargame verpulverde de delegatie in de eerste set met 25-7, dus kon Dirk vandaag toch eens winnen.

Gebraden onder de zon schoven we aan in de file en sloten we de zoveelste editie van de Nekarea af.  Op naar volgend jaar!

Nieuws

Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten
Nieuwsbericht
Sloop Gildenhuis start begin november
Nieuwsbericht
Tanne geeft inkijk in haar job op Monnikenheide