Feestelijke opening Monnikenbos

  • Nieuwsbericht
  • 09 April 2019
Vrijdag 5 april tijdens de Lentehappening opende directeur Johan Vermeeren het nieuwe Monnikenbos in aanwezigheid van bewoners en gasten, ouders, sponsors en de pers.

Feestelijke opening Monnikenbos

Vrijdag 5 april tijdens de Lentehappening opende directeur Johan Vermeeren het nieuwe Monnikenbos in aanwezigheid van bewoners en gasten, ouders, sponsors en de pers met een mooie speech:

“Geïnspireerd door de pracht van de natuur tekende UR Architecten een nieuw woonerf uit dat een maximale interactie biedt tussen bewoners en de omgeving. Na de opening van de eerste woning vorig jaar, komt nu het nieuwe therapiegebouw, dat Monnikenbos zal heten, tot leven.

In dit gebouw komen verschillende functies samen. In de eerste plaats start hier de werking van een nieuwe dagcentrumgroep, de Klaver. De naam van de dagcentrumgroep past alvast perfect bij het veldboeket dat op dit woon- en zorgerf tot stand komt, want naast de Korenbloem verwachten we nog de Madelief en de Klaproos.

In de Klaver zullen tot maximum 12 cliënten van maandag tot vrijdag een gevarieerd aanbod krijgen met de mogelijkheid tot opvang van 8 tot 18 u. Ook cliënten met een hogere ondersteuningsnood kunnen in deze leefgroep terecht met ondersteuning op maat. Cliënten uit de regio die beschikken over een persoonsvolgend budget of die in aanmerking komen voor rechtstreeks toegankelijke hulp, kunnen zich nog aanmelden.

Op de eerste verdieping zullen twee cliënten zelfstandig kunnen wonen.  Kelsey is de eerste gelukkige om in dit traject te stappen. Een tweede bewoner kan zich nog aanmelden bij de sociale dienst.

De goede zorgen van de verpleegkundigen en kinesisten gaan nog zachter verlopen in hun nieuwe behandelruimtes op het gelijkvloers.

Bouwen doen we niet zomaar, het kost ook geld om dit op poten te zetten. Dit gebouw is immers volledig gezet zonder VIPA subsidies. We realiseerden hier een gebouw dat na volledige realisatie €840.000 kost, alles inbegrepen.

Een flinke som die we konden verzamelen dankzij diverse legaten, een ruime schenking, vele trouwe sponsors en de renteloze lening van Monnikenlab.

Monnikenbos en De Klaver zetten weer een nieuw merkteken in de evolutie van Monnikenheide. De onzekerheden van de persoonsvolgende financiering pakken we actief aan door een ruimer aanbod te realiseren én hiervoor nieuwe doelgroepen aan te spreken, doelgroepen die we dichter bij huis een passend zorgaanbod willen aanbieden. We zijn daarom bijzonder dankbaar voor de open dialoog die we met alle ouders en hun zonen en dochters kunnen voeren en die leidt naar een zorgpakket op maat waar iedereen zich in kan vinden.”

De sleutels van het nieuwe gebouw werden symbolisch overhandigd aan Lene, hoofdopvoeder van de nieuwe dagcentrumgroep de Klaver, aan An, diensthoofd medische en paramedische dienst en aan Kelsey, de eerste vaste bewoner.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten