'Zie mij doen' gaat internationaal

  • Nieuwsbericht
  • 16 October 2018
Na een succesvolle première in Nederland wordt de film er vertoond in 22 zalen. Ook komt de film uit op DVD.

'Zie mij doen' gaat internationaal

Internationale carrière

De film Zie mij doen is begonnen aan een internationale carrière.  Op een succesvolle première op het Nederlandse filmfestival in Utrecht werden regisseur Klara Van Es, Jessica, Quan en Sam letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.  Momenteel loopt de film in 22 zalen, verspreid over Nederland.  Op www.ziemijdoen.be wordt het speelschema voortdurende bijgewerkt zodat je kan zien waar en wanneer in je buurt de film nog op het grote scherm te zien is.  Op dinsdag 23 oktober om 20 u speelt de film in de sfeervolle omgeving van De Roma in Borgerhout.  Klara Van Es zal het publiek na de film te woord staan.

Dag van de verzorgenden

N.a.v. de internationale dag van de verzorgenden wordt op 17 oktober de film uitgebracht op DVD.  Via www.daltonfilms.be, FNAC, Standaard boekhandel, Bol.com e.a. wordt de film verspreid en kan het brede publiek verwonderd worden door de intimiteit en de kracht van dit eerlijke portret.  Vanzelfsprekend zullen we ook in Monnikenheide een aantal Dvd’s aankopen en ter beschikking stellen om in de woning te genieten van dit mooie verhaal.  Wie interesse heeft om een pakket Dvd’s aan te kopen om binnen een vereniging of bedrijf als geschenk aan te bieden, kan hiervoor eveneens met Daltonfilms contact opnemen.

JEF lessenpakket

Voor de middelbare scholen is ondertussen een lessenpakket ontwikkeld binnen JEF (JeugdEducatieve Films).  De lesmap kan opgevraagd worden via de website https://professionals.jeugdfilm.be/nl/film/zie-mij-doen en kan eveneens gebruikt worden voor sociaal culturele verenigingen die een bijeenkomst willen wijden aan deze boeiende thematiek.

We blijven er van overtuigd dat vele mensen geïnspireerd worden door de kracht van de film en hun waardering voor personen met een beperking zal groeien.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten