Dit was Monnikenheide FEEST! 45 jaar

  • Nieuwsbericht
  • 09 October 2018
Zondag 16 september verwelkomden we duizenden bezoekers op het feestplein in Monnikenheide.

Dit was Monnikenheide FEEST! 45 jaar

Zondag 16 september verwelkomden we duizenden bezoekers op het feestplein in Monnikenheide. Velen schoven ’s middags enthousiast aan bij het verzorgde buffet. In totaal bereidde de keuken maar liefst 600 maaltijden voor bewoners en bezoekers. Ook het frietkraam, de pannenkoeken en het ijs waren zeer gegeerd.  Dankzij de vele vrijwilligers kon iedereen aan netjes opgeruimde tafels zitten en werden ze vriendelijk bediend, terwijl ze genoten van de optredens op het podium.  De toppers van theater Oewist, de immer enthousiaste groep van de Vlinder en Karen van Huis aan ‘t laar warmden het publiek op voor de optredens van Jan De Smet en Lien Van De Kelder en het afsluitende duo van de Schorre.  Ook het nieuwe Monnikenlied klonk vrolijk door de luidsprekers.  

De kinderen haalden hun hartje op aan de spelen op de Vlaamse kermis, knuffelden de ezels en sprongen op het springkasteel, terwijl de ouders zich informeerden over het aanbod van Monnikenheide.  Velen verwonderden zich over ons diverse palet van diensten en locaties die ze konden terugvinden op de grote landkaart.

De dagbesteding en het dagcentrum lokten de bezoekers naar hun kramen met lekkere en heerlijk geurende producten, dagvers gemaakt of geoogst. 

Opening Korenbloem

Om 11 uur waren alle nieuwe bewoners, begeleiders, familieleden en bekenden aanwezig om de Korenbloem officieel en feestelijk te openen met een speech, een liedje en ballonnen. De nieuwe woning kreeg de hele namiddag geïnteresseerde bezoekers over de vloer.

Het waren leuke feesten in Monnikenheide. Iedereen heeft er van genoten, het weer zat mee, de sfeer was gemoedelijk, de gesprekken zeer hartelijk… de onderstaande foto’s spreken voor zich.

We willen alle vrijwilligers die op één of andere wijze hebben meegeholpen aan het welslagen heel hartelijk danken en kijken nu al uit naar zondag 15 september 2019!  De kennismaking met nog twee nieuwe gebouwen staat dan alvast op het programma.

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten