De Korenbloem is af!

  • Nieuwsbericht
  • 28 August 2018
Op 16 september 2018 zullen bewoners en begeleiding de woning officieel en feestelijk openen. In de namiddag, tijdens Monnikenheide feest!, is iedereen welkom tussen 14 en 17 uur om een kijkje te nemen in de nieuwe woning!

De Korenbloem is af!

Na een –vooral aan het einde – intensieve bouwperiode van een jaar trokken Brigitte, Annick, Sonia, Saar, Shauni, Kris, Walter en Ward in de Korenbloem. Paul zal hen iets later vergezellen. Alle kamers zijn daarmee bewoond. De bewoners en begeleiders maakten er intussen al een fijne thuis van. Op 16 september 2018 zullen bewoners en begeleiding de woning officieel en feestelijk openen. In de namiddag, tijdens Monnikenheide feest!, is iedereen welkom tussen 14 en 17 uur om een kijkje te nemen in de nieuwe woning!

De Korenbloem is de eerst-afgewerkte woning van het nieuwe Monnikenbos-woonerf, gebouwd op de funderingen van de oude Monnikenbos-woningen. Binnen vind je nog een aantal oude Monnikenbosmuren. Je voelt nog de sfeer van toen, maar dan in een modern jasje.

Met het Monnikenbosproject kiest Monnikenheide voor meer ruimte, meer licht, meer woonplekken en meer comfort op minder vierkante meter grond. De voetafdruk van elke nieuwe woning is kleiner, doordat er ook met een verdieping gewerkt wordt. In de Korenbloem wonen 6 bewoners gelijkvloers in kamers met mooie glaspartijen, die ook terugkomen in de gezamenlijke leefruimten. Drie bewoners hebben gezellige kamers onder het schuine dak.

De Korenbloem heeft een eenvoudige, compacte vorm waardoor de energieverliesoppervlakten beperkt zijn. Achter de aluminium wanden zit een dik pak isolatie in de prefab-panelen en ook het glas is extra isolerend en zonwerend. Het ventilatiesysteem zorgt voor een constante stroom aan verse lucht en recupereert de warmte.

Nieuws

Nieuwsbericht
Feestelijke opening Achter d’Hoven
Nieuwsbericht
Stilstaan bij afscheid nemen en herinneren tijdens Vlinderwandeling
Nieuwsbericht
Provincie Antwerpen lanceert platform drempelvrije fietsvakanties
Nieuwsbericht
VTI Zandhoven smeedt herdenkboom voor Monnikenheide