Provincie Antwerpen lanceert platform drempelvrije fietsvakanties

  • Nieuwsbericht
  • 14 June 2022
Onder het motto dat iedereen in beweging kan komen en dat iedereen een toffe vakantie moet kunnen beleven, lanceert Toerisme Provincie Antwerpen een kaart en draaiboek voor drempelvrije fietsvakanties. Ook domein Monnikenheide staat op de kaart.

Provincie Antwerpen lanceert platform drempelvrije fietsvakanties

Via de Kempenroute maken fietsers kennis met onze mooie, groene regio. De prachtigste paden worden uitgezocht, vaak weg van gemotoriseerd verkeer. Maar is deze route wel haalbaar voor minder mobiele mensen? Kan je er ook van genieten als je met een rolstoelfiets, handbike, driewieler of een andere ‘buitengewone’ fiets rijdt? Vrijwilligers fietsten heel de route af en checkten de hindernissen zoals bruggen, drempels, paaltjes of poortjes. Waar mogelijk werden die verholpen, of er werd een alternatief traject gezocht. Alles wordt in groen, oranje of rood aangegeven op een kaart.

Daarnaast werd informatie verzameld over toegankelijke attracties, picknickplekken, restaurants en cafés, logies en sanitair. Plus over service en assistentie, bijvoorbeeld waar je aangepaste fietsen kan huren.

De Kempenroute passeert op welgeteld 750 meter van domein Monnikenheide. Wie onderweg op zijn fietsvakantie even bij ons wil langskomen voor een bezoek aan het Doezelbos of het dierenpark, of voor een plons in het therapiebad, is dus van harte welkom. We vragen wel op voorhand te reserveren.

Toerisme Provincie Antwerpen gaat de kaart en het bijbehorende draaiboek met informatie nu in eerste instantie vooral promoten bij organisaties die vakanties aanbieden. Maar ook wie zelf een fietsvakantie in mekaar wil puzzelen, vindt alles online en kan ermee aan de slag.

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/toerisme-provincie-antwerpen/drempelvrij-toerisme/drempelvrije-fietsvakantie.html

Nieuws

Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide
Nieuwsbericht
‘Een jaar of 11 is ideale leeftijd voor eerste kennismaking met de zorg’
Nieuwsbericht
Huize Walden en Monnikenheide-Spectrum slaan handen in mekaar
Nieuwsbericht
Stan, vader van bewoonster, giet bewustwording in gedichten